home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 13-ától 19-éig
MTVA
2017.02.12.
LXXII. évf. 6. szám
Közmédia-javallat február 13-ától 19-éig

Berek Patrícia heti ajánlója — Berek Patrícia, a közmédia hírterületi riportere tízéves korában lépett be először a Magyar Rádió pagodájába, ekkortól származtatja a rádiózás iránti csodálatát és elköteleződését. 1997-ben kezdett rádiósként dolgozni, és immár tizenhat éve a Kossuth rádió munkatársa. Több éven át szerkesztő-műsorvezetőként a Határok Nélkül adásaival jelentkezett, jelenleg a Krónika mellett a 180 perc reggeli hírmagazinban hallható.

Jó tanárok rossz diákja voltam gimnazistaként. Gyakran eszembe jut, hogy érettségire készülve milyen jó lett volna egy tévéműsor, mellyel pótolhatom a végigálmodozott, a pad alatti firkálgatással töltött tanórákat. Az M5 gondolt a szorgalmas és az álmodozó diákokra is. Az Érettségi 2017 egyszerre tanít és szórakoztat. (Hétfő, február 13-a, 17.25)

Kedden (február 14-én) Tari Gábor festőművész, színtervező ecseteli a hallgatóknak, mi is az a színdinamika, és hogyan lehet szépre álmodni Esterházy-kastélyt és panelházat egyaránt. Felszeghy Csaba mikrofonja előtt hallhatóvá válnak, és ha behunyjuk a szemünket, tisztán ki is rajzolódnak az Arcvonások. A soron következő adásban a bemutatott portré a festőművészt ábrázolja. (Kossuth rádió, 14.05)

Ha valódi kikapcsolódásra vágyom, irány a természet — vagy legalább egy természetfilm. Szerdára (február 15-ére) a Duna World csatornát választottam. A természetfilmezés kulisszatitkai stábjának szerencsére esze ágában sincs kikapcsolódni. A készítői inkább ruhástul belemásznak a mocsárba, hasalnak a hóban, pirosra süttetik magukat a napon, kékre-zöldre fagynak a viharban, és mindez számukra csak egy szürke hétköznap.

Milyen lehet a kalandokkal teli forgatás? A kulisszatitkok HD-minőségben valóságos csodákat ígérnek. (11.20)

Csütörtök (február 16-a) estére minden programomat lemondom. Amadeusszal lesz randevúm a Bartók rádión. A Freiburgi Barokk Zenekar Mozart-hangversenye a kedvenc szimfóniáimat és áriáimat varázsolja a konyhámba. Ezt önök sem hagyhatják ki! (21.02)

Pénteken (február 17-én) újra láthatjuk legkedvesebb ismerőseinket, akik már rég elhagytak bennünket, mégis velünk élnek. Jókai Mór úgy tudott mesélni, ahogyan senki más. A lebilincselő történet címszerepében találkozhatunk a gyönyörű szép Komlós Jucival, a nemzet színészével, akinek már a hangja is megnyugtató volt, a Jászai Mari-díjas Deák Sándorral és a szeretetteli, mély gondolatokkal, melyekkel mindannyiunkat gazdagítanak a Gazdag szegények. (Duna World, 11.35)

Szombaton (február 18-án) a Kossuth rádió helyettesíti a kávét, mert a Kabarématiné garantáltan felébreszt (9.07). Utána a Szellem a fazékból fűszerezi meg a délelőttöt, és kultúrfalatkákkal hozza meg az étvágyat a reggelihez, illetve az ebédhez. (9.30)

Vasárnap (február 19-én) délelőtt református istentiszteleten vehetnek részt a Duna Televízió nézői. Katolikus létemre szívből ajánlom, hiszen ne feledjük: az idén fél évezredes a reformáció (11.00). Délben a harangszó a ludasi Szentháromság római katolikus templomból szól majd a Kossuth rádióban, utána friss hírekkel várja önöket a Krónika. (12.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..