home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 26-ától január 1-jéig
MTVA
2016.12.26.
LXXI. évf. 51. szám
Közmédia-javallat december 26-ától január 1-jéig

Varga János műsorajánlója — Varga János 23 éve lépte át a közmédia küszöbét. Sokszínű újságíró, bemondóként kezdte a pályáját, jelenleg hírterületi szerkesztő-műsorvezetőként dolgozik, és narrátora több hangjátéknak.

Hétfőre (december 26-ára) Az én ’56-om című műsort ajánlom. Egyrészt történelemtanárként érdekel a korszak, másrészt a műsor hangjaként szerepelek. A negyedórában mindig érdekes emberi sorsok, forrásértékű történetek bontakoznak ki. A sorozat októberben indult, s év végéig hallhatják az érdeklődők. (Duna, 5.55)

Nagyon kedvelem a régi filmeket, így keddre (december 27-ére) a Nápolyban kezdődött című amerikai romantikus filmet karikáztam be. A szereposztás parádés, többek között Sophia Loren és Clark Gable szerepelnek a stáblistán. (M3, 21.35)

A Bartók rádióban késő este, 22.00 órakor kezdődik az Ars Nova kortárszenei összeállítás. Azért is kedves számomra, mert nyolc éve ebben a műsorban kezdtem műsorvezetői „karrieremet”, s azóta is dolgozom benne. A sorozat túl van 2800 adáson. Szerdán (december 27-én) a nemrég elhunyt Lendvay Kamillóra emlékezünk.

Szívesen gondolok vissza a gyerekkoromra s nagymamámra, aki gyakran hallgatta a Jó ebédhez szól a nóta című műsort. Már akkor megszerettem a szép magyar nótákat, és az operett is közel áll hozzám. A Dankó rádió megszületése után mindkét műfajt gyakrabban hallgatom. (Csütörtök, december 29-e, Kettőtől — ötig, 14.04)

Igazi klasszikus alkotás a Szabó Magda regényéből készült Abigél című film. Gyerekkoromban, amikor csak tudtam, megnéztem: akkoriban nagyon érdekes volt bepillantani egy kollégium életébe. A moziban olyan színészóriások szerepelnek, mint Básti Lajos, Garas Dezső és Ruttkai Éva. (Péntek, december 30-a, Duna World, 17.40)

Szilveszter napjához értünk, és a bőséges kínálatból igen nehéz választani. Mindig szívesen meghallgattam a rádiókabarét, most sem teszek másként. Mindenkinek ajánlom a B.ú.é.k. 2017! adását. (Szombat, december 31-e, Kossuth rádió, 21.00)

Az újév elmaradhatatlan programja — számomra immár negyven éve — a Bécsi Filharmonikusok koncertje. A parádés közvetítésben neves karmesterek vezényletével csendülnek fel a XIX. századi polkák, keringők, s a jókedvű zenészek mindig kedveskednek a nézőknek egy zenei tréfával is. (Vasárnap, január 1-je, Duna, 11.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..