home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 19-étől 25-éig
MTVA
2016.12.19.
LXXI. évf. 50. szám
Közmédia-javallat december 19-étől 25-éig

Pataky Lehel Zsolt műsorajánlója — Pataky Lehel Zsolt, az MTVA aradi tudósítója 2008 óta dolgozik a közmédiában. Novemberben a Határok nélkül műsorvezetőjeként is találkozhattak vele a hallgatók.

Hétfőre (december 19-ére) a Határok nélkül magazint ajánlom. Mint tudósító és mint rádiószerető is elfogult vagyok a műsorral. Úgy gondolom, hogy azok a hallgatók, akik a Kárpát-medencében élő honfitársaink életéről, hétköznapjairól, törekvéseiről akarnak értesülni, a műsorból mindenről tudomást szerezhetnek. (Kossuth rádió, 18.30)

Keddre (december 20-ára) a közmédia népszerű Maradj talpon! című kvízjátékát ajánlom. Az egyórás műsor nemcsak szórakoztató, hanem a nézők általános műveltségét is csiszolja, s kiváló agytorna is. Az erdélyi magyar családok is nagyon szeretik, így nem véletlen, hogy több erdélyi, partiumi játékos is rajthoz állt már. Korábban aradi versenyzőnek is szurkolhattunk. (Duna, 19.25)

Ha rádióközelben vagyok, vagy az autóban ülök, mindig meghallgatom Farkas Erika A Hely című műsorát. Szerdára (december 21-ére) is ezt tervezem. Gyakran számomra ismerős helyekre is elkalauzol, illetve számos olyan intézményt, létesítményt mutat be, amelyről csak hallottam vagy olvastam. A műsor erénye, hogy a hallgató úgy érzi, mintha ő is a riporter mellett állna. (Kossuth rádió, 11.07)

Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw olyan nevek, amelyek mindenképpen felkeltik a filmszeretők figyelmét. A Nagy balhét 1973-ban forgatták, s azóta is az élbolyhoz tartozik az amerikai filmek egyébként igen gazdag választékában. Izgalom, humor, nosztalgia keveredik a moziban. (csütörtök, december 22-e, Duna, 0.40)

Pénteken (december 23-án) az Akvárium Stage Pass műsor főszereplője Lajkó Félix. A Liszt Ferenc-díjas kiváló zenész bátran támaszkodik a népzenére, s népszerűsége a külhonban is töretlen. (M2, 23.25)

Szenteste, szombaton (december 24-én) a családommal mindenképpen megnézzük a Legyetek jók, ha tudtok című olasz filmet. A Néri Szent Fülöp életéről készült alkotás a gyerekkoromat idézi, nagyon régen láttam. Örömmel fedeztem fel most a műsorfüzetben (Duna, 18.30). A szenteste szakrális jellege is fontos számunkra, ezért a római éjszakai miseközvetítésre is felhívom a nézők figyelmét. (Duna World, 21.00)

Karácsony napján (december 25-én) tartalmas szórakozást kínál az Egy magyar nábob című magyar film. Várkonyi Zoltán rendező remekműve a reformkorba repíti el a nézőt, aki magyar virtust, szerelmi történetet és hű korrajzot láthat. (vasárnap, Duna, 18.35)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..