home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 7-étől 13-áig
MTVA
2017.08.07.
LXXII. évf. 31. szám
Közmédia-javallat augusztus 7-étől 13-áig

Szalay Edit heti ajánlója

Szalay Edit készségfejlesztő mentáltrénerként, valamint nagyobb rendezvények műsorvezetőjeként végezte szorgalmasan munkáját, amikor az M4 vezető szerkesztője a közmédia csapatába csábította. A nézők a vizes vb ideje alatt az esti összefoglalók műsorvezetőjeként találkozhattak vele.

 

Hétfőn (augusztus 7-én) a természetbe látogatunk. Az Univerzum aktuális epizódja Pielach vidékére, az Alacsony-Alpok kertjébe kalauzol el minket. Mindig szerettem azokat a műsorokat, amelyekből egy kicsit többet tudhatunk meg a világról, amelyek révén beleláthatunk a természet rejtett titkaiba, és kívülről is figyelhetjük a saját életünket. Mostanában kevés a szabadidőm, de ezt a sorozatot folyamatosan felveszem, remélve, hogy alkalom adódik a megtekintésére. (M5, 20.10)

Fiatalkorom egyik kedvenc műsora a Szívtipró gimi volt, hiszen rólunk is szólt. Ugyanabban az életszakaszban voltunk, így könnyen tudtunk azonosulni a karakterekkel. Szó, ami szó, ezeket a klasszikus sorozatokat nem lehet elégszer visszanézni. (Kedd, augusztus 8-a, M3, 16.10)

Szerdára (augusztus 9-ére) nem egy műsort, hanem az M4 csatornát ajánlom. Egyrészt azért, mert nagyon színes a programja, másrészt pedig mert minden nézői réteget meg tud szólítani. Itt nyílik alkalmam arra, hogy egy kicsit emlékezzek a vizes vb-re is. Nehéz a rendezvényről a pozitív jelzők halmozása nélkül beszélni. Csodás a környezet, kedvesek a kollégák, és szakmailag is nagy kihívást jelentett a két hét. Sok sportolót ismerhettem meg, és a sportágak kulisszatitkaiba is bepillanthattam. Az igazi izgalmat természetesen az élő összefoglalók nyújtották a számomra, amikor magam is porondra léptem.

A csütörtök (augusztus 10-e) legyen a Petőfi Rádióé! Az adót egész nap tudom hallgatni, és mind a műsorok minősége, mind a zenei válogatás színvonala nagyon jó. Egyedi, változatos stílusa nyomán számos különleges dalt csak itt hallhatok.

Arany János-emlékév van, ezért pénteken (augusztus 11-én) az Arany János emlékére című műsort választom. Fontosnak tartom ezt a műfajt, hiszen amikor például a költészet napján magam is „rá lettem kényszerítve”, hogy egy kedvenc verset keressek, újra felfedezhettem gyerekkorom íróit, költőit. Ha egy verset ajánlhatok Arany János életművéből, akkor a késői költeményeire, az Őszikékre hívom fel a figyelmet. (M3, 16.50)

Igazi nyáresti filmet karikáztam be szombatra (augusztus 12-ére). A Taxi című francia akcióvígjáték talán az a ritka mozi, amelyben a nagyon jó első részt a folytatásokban még fokozni tudták. Szellemes, egyedi humorú, tehát megunhatatlan. (Duna, 19.30)

Vasárnap (augusztus 13-án) visszatérek az M4-hez, mivel a csatorna az atlétikai vb eseményeit közvetíti Londonból. A vizes vb kapcsán beleláttam egy ilyen világverseny szervezésébe, és nagyon várom, hogy lássam és halljam Petrovics—Mérei Andreát, Vásárhelyi Tamást és Székely Dávidot a helyszínről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..