home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 3-ától 9-éig
MTVA
2015.08.02.
LXX. évf. 30. szám
Közmédia-javallat augusztus 3-ától 9-éig

Száva Enikő heti ajánlója — Száva Enikő 2002 óta a Székelyföldi Stúdió szerkesztőjeként tudósítja a Duna Televíziót, illetve a magyar közszolgálati televíziót. Ha megjelenik a képernyőn, a nézők biztosak lehetnek benne, hogy a műsorban Székelyföld érdekes közéleti témáiról hallhatnak.

A barangolni, megismerni vágyók számára izgalmas műsort kínál hétfő (augusztus 3-a) reggel a Duna Televízió: egy, a települések múltját-jelenét bemutató sorozat országjárásra csábítja a nézőket. A Virágzó Magyarország 3200 településből igyekszik a lehető legtöbbet bemutatni. (Duna, 8.15)

A XVIII. században egy párizsi ügyvéd rengeteg bírósági aktát gyűjtött össze, s ezeket húsz kötetben meg is jelentette. Ráth-Végh István büntetőjogász ennek a mérhetetlen mennyiségű irodalmi anyagnak a legizgalmasabb történeteit válogatta könyvbe, s ez ihlette a Fekete krónika című magyar ismeretterjesztő filmet. (Kedd, augusztus 4-e, Duna, 0.15)

Marco Ferreri szatíráját nem lehet kihagyni! Szerdán (augusztus 5-én) nézhetjük újra a botrányfilmet, melyben a négy középkorú barát primitív ösztönei törnek felszínre, ami a vesztüket okozza. A fogyasztói társadalom teljes csődjét vetíti előre A nagy zabálás című olasz—francia filmdráma. (Duna, 0.10)

Kevés olyan műsorról tudunk, amely a rendszerváltás óta töretlenül van jelen életünkben. A Határok nélkül negyed évszázada hallgatható a Kossuth rádióban. A külhoni tudósítók révén minden este hírt ad az elszakított nemzetrészek életéről, eseményeiről. (Csütörtök, augusztus 6-a, 18.30) 

A Duna World szombaton (augusztus 8-án) szülővárosom társulatának, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színháznak egyik értékes előadását közvetíti. A művészek Tamási Áron legreprezentatívabb novelláját vitték színre. A Rendes feltámadás az élete vége felé járó ember számadása. (22.00)

Az M4 vasárnapi (augusztus 9-ei) műsorából a focit és a vizes vébét ajánlom. A magyar focibajnokság tavalyi első és második helyezettje csap össze 20 órakor a jelenleg gyengélkedő bajnok Videoton otthonában, Székesfehérváron, a második helyezett Ferencváros pedig bombaformában várja az őszi idény talán legizgalmasabb találkozóját. Sportértéke talán nincs, ám a kazanyi vizes világbajnokság záróünnepélyének megtekintése annak tudatában lehet érdekes, hogy a következő világbajnokságot — a 2016. évi riói olimpia után — Budapest rendezheti 2017-ben. (21.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..