home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 28-ától szeptember 3-áig
MTVA
2017.08.28.
LXXII. évf. 34. szám
Közmédia-javallat augusztus 28-ától szeptember 3-áig

Ditrói Zoltán heti ajánlója

Ditrói Zoltán, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kiemelt szerkesztője 1991-től dolgozik a közmédiában. Oknyomozó újságíróként és műsorvezetőként négy nívódíjjal jutalmazták munkásságát. A Magyar Rádió győri stúdiójában kezdte pályafutását, később stúdióvezető és a Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője lett.

 

Hétfőre (augusztus 28-ára) jó szívvel ajánlom a Nagy szabadtéri múzeumok: nemzeti parkjaink című műsort. Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, milyen szép helyen élünk, és nem kell okvetlenül külföldre utaznunk ahhoz, hogy lélegzetelállító természeti csodákat láthassunk. (M5, 13.25)

Kedden (augusztus 29-én) délután az Arcvonások vendége Alvics Gyula, a magyar ökölvívás egyik meghatározó alakja. A napjainkban vezetőedzőként tevékenykedő ökölvívóra felnéznek a fiatalok. Róla azt kell tudni, hogy versenyzőként kiváló eredményeket ért el nemzetközi porondon is, ám világversenyen sohasem nyert aranyérmet. Az ifjúsági műsoroktól kezdve a nyugdíjasokhoz szólókig mindenféle adást készítettem, de sportműsort még sosem — pedig aktívan sportoltam, huszonöt évig karateedző voltam. (Kossuth rádió, 14.05). Este, amikor időm engedi, meghallgatom a Kossuth rádió kulturális műsorait, különösképpen a Vers napról napra címűt. Az adás szerkesztője, Stifner Gábor ezúttal is érzékenyen, jó ízléssel válogat a versek közül. (20.53)

Szerda (augusztus 30-a) reggelre az általam igen kedvelt műfaj, az operett világában kalandozó Túl az Operenciánt választom. Kíváncsian várom a beszélgetést a műsor sztárvendégével, Muri Enikővel. (Dankó rádió, 9.04)

Csütörtökre (augusztus 31-ére) a Hogyan írjunk szerelmet című amerikai vígjátékot ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan a krimin kívül a romantikus filmeket — és ezekben Hugh Grant alakításait — is szeretik. (Duna, 22.00)

A Kossuth rádió családi sávjában pénteken (szeptember 1-jén) kezdődik és három estén át tart a Fekete István Kele című művéből készült mesejáték. Ez és a szerző más állatbőrbe bújtatott főszereplőinek története érdekes mondanivalót tartogat a gyerekek és a felnőttek számára. A nyolcéves fiammal együtt hallgatom, aki nemcsak a mesék, hanem a rádió összes műsora iránt érdeklődik (19.30). Este a Bartók rádió hangverseny-összeállításában a Rómeó és Júlia nyitánya és Rossini Tell Vilmosából Arnold áriája hallgatható meg Sarah Coburn és Lawrence Brownlee előadásában. (19.35)

Szombaton (szeptember 2-án) elengedhetetlen egy kis sportprogram: 13.50-től a Duna World a férfi-kosárlabda-Európa-bajnokság Magyarország—Montenegró-csoportmérkőzését közvetíti. Estére két filmet is ajánlok a Duna csatornán: a Vágyak vonzásában (21.40) és A rettegés arénája (23.30) című alkotásokat. Mindkettő emberi sorskérdésekkel, alapigazságokkal foglalkozik, és kiváló szereplőgárdát vonultat fel.

A vasárnapot (szeptember 3-át) természetesen a Vasárnapi újság indítja. A műsor kiemelt helyen foglalkozik a közelmúlt történelmével és a külhoni emberek életével. Megdöbbentően érdekes interjúkat, riportokat hallhatunk — csak ajánlani tudom mindenkinek (Kossuth rádió, 6.00). Tizenkét évig tanultam zongorázni, meggyőződésem, hogy ezen a hangszeren mindent el lehet mondani. Este a Bartók rádió Ars nova — a XX–XXI. század zenéje műsorában a kitűnő művész, Alicia de Larrocha zongorajátékát élvezhetjük. (22.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..