home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat 2017. január 2-ától 8-áig
MTVA
2017.01.01.
LXXI. évf. 52. szám
Közmédia-javallat 2017. január 2-ától 8-áig

Dimény Zoltán heti ajánlója — Dimény Zoltán szerkesztő-riporter több mint két évtizede dolgozik a közmédiában. Hosszú évekig alapító szerkesztőként fűződött a nevéhez a Duna Televízió Gazdakör című műsora. Jelenleg a Hajnal-tájban hallhatják hangját a rádióhallgatók.

Hadd kezdjem a hetet a saját műsorommal, a Hajnal-tájjal, a vidék magazinjával: a hétfői (január 2-ai) adás a hagyományos szürkemarha-, kecske- és szamártartás időszerű kérdéseit taglalja a Kárpát-medencében. Általában a népszokásokkal, néphagyományokkal foglalkozunk, mindennel, ami a népi kultúra része (Kossuth rádió, 5.11). Délelőtt a Frakk, a macskák réme animációs film mókás szereplőivel találkozhatunk. Lányommal, Julkával, amikor kisebb volt, gyakran néztük. (M2, 11.10)

Ha tehetem, minden hétköznap figyelemmel kísérem a Napközben adásait, melyek érdekes, aktuális témákat járnak körül. Kedden (január 3-án) arra keresik a választ, hogy manapság ki a mértékadó, kire hallgatnak az emberek, elfogadásra tanít-e a mesekönyv, miben rejlik a férfi és a női szépség titka (Kossuth rádió, 9.00). Délután a Ridikül női talkshow keltette fel a figyelmemet. A jól felépített, jó ritmusú adások bepillantást engednek a női gondolkodásmód és a férfiak számára nehezen megközelíthető témák rejtelmeibe. (Duna, 17.10)

Szerdán (január 4-én) a Népzene — itthonról óévi csokrát ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan örömmel hallgatnak népzenét. Régebben magam is táncoltam, András fiam is néptáncos, fiatalember létére ez a műfaj áll legközelebb a szívéhez. (Bartók rádió, 12.05)

Csütörtökre (január 5-ére) a Közelről adásának meghallgatását javaslom. Érdekes, pörgős riportjai itthonról és a nagyvilágból mindenkihez szólnak (Kossuth rádió, 15.35). Estére az 1987-ben indult Szomszédok magyar filmsorozat aktuális epizódját néztem ki. Az egykori tömbházak lakóinak élete egészen más volt, mint napjainkban. Ezek a több mint húszéves filmkockák emlékeket idéznek fel. (M3, 19.00)

Péntek (január 6-a) délelőtt a Család-barát sokszínű látványvilága és érdekes beszélgetései köthetnek le minden korosztályt a hétvégére készülődve (Duna, 10.00). Az esti kínálatból a Határok nélkül ragadta meg a figyelmemet. Jómagam Székelyudvarhelyről származom, érdekelnek a határon túl élő magyarság kulturális életét bemutató riportok. (Kossuth rádió, 18.30)

Szombat (január 7-e) este Lackfi János Radírmocsok című kötetének megzenésített verseit hallgathatják meg a gyerekek az esti mese után. A szövegek fordulatosak, humorosak, jókedvre hangolják a felnőtteket is (Kossuth rádió, 19.49). Esti filmként egyik kedvencemet, a Love Storyt ajánlom, mert nagyon szeretem a romantikus alkotásokat. (Duna, 23.00)

A vasárnapi (január 8-ai) ebéd mellett a Bravissimo!-t, a világ hangversenytermeiben készített összeállítást hallgatom, melyben elhangzik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának előadása is a Zeneakadémia nagyterméből. (Bartók rádió, 12.36)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..