home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közérdekű közlemény
Mezőgazdasági és Földügyi Szolgálat
2018.10.26.
LXXIII. évf. 43. szám
Közérdekű közlemény

A szabad területeken kialakuló fokozott tűzveszély miatt értesítjük a lakosságot, hogy a tűzvédelmi törvény 50. szakaszának megfelelően (az SZK Hivatalos Közlönyének 111/2009 és 20/2015 száma) tilos a tarló és növényi hulladékok, valamint egyéb szemét szabad területen való égetése.

E rendelkezés megsértése szabálysértésnek minősül, amiért az elkövető jogi személyek, azok felelős alkalmazottai illetve magánszemélyek felelnek. A törvény nevezett szakasza szabályozza a tűzesetet okozó személy azon kötelezettségét is, hogy a tűzoltó és mentő egységnek a tűzoltás során keletkezett költségeit megtérítse.

A tűzvédelmi törvény 46. szakasza értelmében az erdőben illetve az erdő szélétől 200 méteres távolságon belül tilos tüzet gyújtani. E rendelkezés megszegése szintén szabálysértésnek minősül.

 Mezőgazdasági és Földügyi Szolgálat

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..