home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Követi-e a labdarúgó-Európa-bajnokságot?
Tóth Tibor
2016.06.17.
LXXI. évf. 24. szám
Követi-e a labdarúgó-Európa-bajnokságot?

Pénteken a Franciaország—Románia-mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó-Európa–bajnokság. Olvasóinkat még a nyitómeccs előtt arról kérdeztük, követik-e az Eb-t, mely csapatokat tartják a legesélyesebbnek, mit várnak a magyar válogatottól.


Tesity Ervin, Engi Erik, Rekić Damir és Farkas Andor

TESITY Ervin, a Vinogradar utánpótláscsapatainak edzője:

— Véleményem szerint a mostani lesz a legszínvonalasabb kontinenstorna. Talán a csapatok túlléptek már azon a szinten, amely 2004-ben volt tapasztalható, hogy egy végig védekező válogatott nyerte meg az Eb-t. Valószínű, hogy sok fáradt játékost látunk, hiszen épphogy véget értek a nemzeti bajnokságok és a BL küzdelmei. Remélem, a tornán a jó játék és a gólok dominálnak majd. Franciaországot nemcsak azért tartom nagy esélyesnek, mert ő rendezi az Eb-t, hanem mert a válogatottja is hihetetlenül erős. A védelemtől kezdve a középpályásokon át a támadókig kiváló játékosok alkotják az együttest. Még azt is megengedhette magának, hogy Benzemát ne hívja zászló alá. Juventus-szurkolóként remélem, Pogba lesz a legjobb játékosa a tornának. A németek is messzire jutnak, az angolok talán már kinőnek abból, hogy jó csapat, de nem érnek el semmit. Titkos favoritnak a lengyeleket tartom, a magyaroktól továbbjutást várok, rajtuk kívül még az olaszoknak és a horvátoknak szurkolok.

ENGI Erik hajdújárási bútortervező:

— A selejtezőket, a magyarok mérkőzéseinek kivételével, nem követtem, de az Eb-t természetesen az elejétől a végéig figyelemmel kísérem. Legesélyesebbnek a németeket és a franciákat tartom. Előbbiek — igaz, egy kicsit más összetételben — két éve világbajnokságot nyertek, a franciák pedig házigazdaként nemcsak a hazai pálya előnyeit, hanem a közönség támogatását is élvezhetik. Reménykedek, hogy a meglepetéscsapat ezúttal Magyarország lesz, mivel a nem épp nehéz csoportban négy pontot könnyedén megszerezhet. Ausztria ellen meglehet a döntetlen, Izlandot viszont feltétlenül le lehet győzni. A magyar válogatott felkészülési mérkőzéseit végigkövettem, én még a németekkel szembeni vereséggel is elégedettek vagyok, hiszen a csapat akart, küzdött. A védelem nem volt olyan összeszedett, mint korábban, de végre láthattunk magyar támadásokat is.

REKIĆ Damir csantavéri vállalkozó:

— Követem az Eb-t, de az idén nem kapott el annyira a fociláz, mint az elmúlt években. Úgy gondolom, hogy a németek, a spanyolok és a franciák közül kerül ki a végső győztes. A belgák még beleszólhatnak a végkifejletbe, velük számolni kell. Magyarország megérdemelte, hogy 44 év után újra ott legyen egy Európa-bajnokságon, hiszen nagyon sokat fektetett a labdarúgásba. A csoportból való továbbjutás sem lehetetlen, én nagyon szurkolok. Az első két meccs megnyerhető, a portugálok ellen nehezebb lesz, de ha nekik azon a találkozón már minden mindegy lesz, akár őket is le lehet győzni. A három felkészülési mérkőzés alapján a magyar válogatott szerintem összetartó, nem a pofozógép szerepét tölti majd be.

FARKAS Andor ludasi alkalmazott:

— Munkámtól függően követem a foci-Eb-t. A franciákat kedvelem, az első négybe várom őket, de ugyanez a helyzet az aktuális világbajnok német csapattal is, sőt, ez a két válogatott akár döntőt is játszhat. Tizenkét évenként mindig egy meglepetéscsapat nyeri meg az Eb-t, hátha most ez a magyar válogatott lesz... A kijutással már elégedett vagyok, néhány pont megkaparintása pedig kitűnő eredmény lenne. Elképzelhető a csoportból való továbbjutás is, de én már a tisztes helytállásnak is örülnék. A védelem teljesen rendben van, gondok a csatárposzton lehetnek. Egy stabil védekezésből induló csapatnak tartom a magyart. Ha talál egy gólt, akkor meccset is nyerhet. Arsenal-drukkerként, mely csapatban általában sok francia játszik, elsősorban a házigazdáknak szurkolok. A 24 csapatosra bővített mezőny ellenére kiegyenlített Eb-re számítok, nagy különbségek nem lesznek a csapatok között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..