home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Követendő irányelvek
Martinek Imre
2013.04.10.
LXVIII. évf. 15. szám
Követendő irányelvek

Számbelileg ugyan megfogyatkozott közösséggel, mégis töretlenül él tovább Hertelendyfalván a húsvétvasárnapi dátumhoz igazított konfirmálási ünnepség. Hitük megtartásáról az idén Ömböli Krisztina, Lőcsei Teodóra és Balog Eduárd tett önálló fogadalmat lelkészük, Halász Béla tiszteletes úr, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház új püspökének felkészítésében.

Mottó: „Hanem keressétek először Istennek országát, és az Ő igazságát, és ezek mind megadatnak néktek” (Mát.6:33)
Számbelileg ugyan megfogyatkozott közösséggel, mégis töretlenül él tovább Hertelendyfalván a húsvétvasárnapi dátumhoz igazított konfirmálási ünnepség. Hitük megtartásáról az idén Ömböli Krisztina, Lőcsei Teodóra és Balog Eduárd tett önálló fogadalmat lelkészük, Halász Béla tiszteletes úr, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház új püspökének felkészítésében. A hertelendyfalvi gyülekezet előtt tett lelkipásztori nyilatkozatból — amely közvetlenül a jogerőre emelkedett zsinati határozat után hangzott el — a Pancsovai Televízió Magyar Percek szerkesztőségének jóváhagyásával idéztünk. 
— Örök értékeket kell felmutatnunk ebben a társadalomban, amelyben élünk. Mert az emberi gondolatok jönnek-mennek, Isten Igéje azonban megmarad. Református egyházunk Isten Igéjére alapozta mind a szervezetét, mind a tanítását, és nekem, mint újonnan megválasztott püspöknek az lesz a kötelességem, hogy a presbiteri, zsinati rendszert érvényesítsem a gyakorlatban. Remélem, hogy ebbéli igyekezetemben a hittestvéreim is együttműködnek majd velem. Mindenkor szem előtt tartva, hogy nékünk, keresztyéneknek nem a világ diktálja a tanítást és az útmutatást, hanem a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus.
Halász Béla püspöki beiktatására és az ünnepi istentiszteletre 2013. április 13-án kerül sor a hertelendyfalvi református templomban.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..