home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Köszönjük, Tóba!
Tóth Lívia
2012.04.25.
LXVII. évf. 17. szám
Köszönjük, Tóba!

- Szabó Attila fotóiNégy év után látogatott el ismét és tartott nagy sikerű élőújságot a Hét Nap szerkesztősége a bánsági Tóbán. A falu lakossága ezúttal is kitett magáért, zsúfolásig megtelt a Művelődési Ház nagyterme. Sokan állva nézték végig a műsort, ami nem lebecsülendő teljesítmény, hi...

- Szabó Attila fotói

Négy év után látogatott el ismét és tartott nagy sikerű élőújságot a Hét Nap szerkesztősége a bánsági Tóbán. A falu lakossága ezúttal is kitett magáért, zsúfolásig megtelt a Művelődési Ház nagyterme. Sokan állva nézték végig a műsort, ami nem lebecsülendő teljesítmény, hiszen a program legalább háromórásra sikeredett.

Miután Tomek Viktor megbízott főszerkesztő köszöntötte az egybegyűlteket, házigazdánknak, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek a színjátszó csoportja a Végröndölet című vidám jelenetet adta elő Tóth János rendezésében. Balázs Dezső, a VMSZ helyi szervezetének elnöke Bodó Imrét, Tiszasziget polgármesterét, országgyűlési képviselőt invitálta a színpadra, és megköszönte neki azt az önzetlen segítséget, amelyet a visszahonosítási kérelmek átadása és az ünnepélyes eskütétel lebonyolítása körül nyújtott. Bodó Imre arra biztatta a jelenlévőket, hogy soha ne engedjék el egymás kezét, mert magyar a magyarban, testvér a testvérben találhatja meg igazán a jövőbe vetett hitet. Beszédében annak a reményének is hangot adott, hogy Tóba és Tiszasziget még ebben az évben aláírja a testvér-települési megállapodást.
Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese vázolta az elmúlt öt év munkáját, és beszámolt arról is, milyen terveket sikerült megvalósítani a magyarcsernyei községben. Dudás Károly, a Hét Nap főmunkatársa annak fontosságát hangsúlyozta, hogy május hatodikán mindenki azokra voksoljon, akik valóban ezért a közösségért tevékenykednek.
A színes összeállításban az óvodások, valamint az általános iskola első és harmadik osztályos diákjai két táncszámot adtak elő, a második és negyedik osztályosok pedig verset mondtak. Bokor Bernadetta és Palatinus Tímea felsős tanulók a Ha én rózsa volnék című közismert dallal arattak sikert, de nagy tapsot kapott Palatinus Melinda énekes és a Fehér Rózsa asszonykórus is.

Kis csapatunkat ezúttal elkísérte lapunk külső munkatársa, a tóbai születésű dr. Sági Zoltán neuropszichiáter, akit Szántó Tivadar egy verssel köszöntött. A doktor úr felolvasott írása az elvándorlásról és a szülőföldhöz való ragaszkodásról szólt. Kerekes Sándor szabadkai képzőművész saját verseivel kedveskedett a közönségnek, Kónya Sándor csókai versénekes bánáti költők soraiból válogatott egy csokornyit. Színre lépett Utasi Árpád csantavéri mesemondó is, aki ezúttal Lúdas Matyiról és a bugyuta emberről mondott el egy-egy ízes történetet. Az esemény kísérőrendezvényeként Szalai Attila karikatúráit és Kerekes Sándor festményeit láthatták az érdeklődők.
A rendezvény tombolával és jó hangulatú társalgással végződött.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..