home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Körzeti anyanyelvi verseny – Torontálvásárhely, 2018.
Martinek Imre
2018.04.29.
LXXIII. évf. 17. szám
Körzeti anyanyelvi verseny – Torontálvásárhely, 2018.

A torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola tanintézményben tartották meg április 28-án az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, valamint az oktatási minisztérium által szervezett magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny dél-bánsági körzetének versenyét.


Fényképezte: Szenti Zsolt

Az idei megmérettetésen részt vevő tizenöt felsős négy település színeit képviselte. A zichyfalvi Dositej Obradović Általános Iskola ürményházi kihelyezett tagozatáról hat diák érkezett, Kecskés Ildikó tanárnő felkészítésében. A pancsova – hertelendyfalvi Testvériség-egység Általános Iskola három versenyzőt Borbandi Varga Lídia tanárnő vezette, a székelykevei Žarko Zrenjanin Általános Iskola két képviselőjét pedig Binecz Margit tanárnő. A négytagú torontálvásárhelyi különítmény felkészítő pedagógusa Zairi Györgyike tanárnő volt.

Az elért pontszámok alapján a verseny fináléjában, azaz a köztársasági rangfokozatú döntőben a régiót négy ürményházai (Móricz Viola ötödikes, Túri-Barna Endre hatodikos, Barna Csilla hetedikes és Rakity-Döme Dominik nyolcadikos), két pancsova-hertelendyfalvi (Király Laura hatodikos és Kató Leontina hetedikes), illetve egy székelykevei (Bíró Leona hetedikes) képviselik majd. Mindnyájuk közül a legügyesebb Móricz Viola diáklány volt, aki a maximális húszból 18,35 pontot ért el. Gratulálunk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..