home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Király Viktor ismét győzött
Zvekán Péter
2018.01.31.
LXXIII. évf. 4. szám
Király Viktor ismét győzött

Király Viktorra először 2008-ban figyelhettünk fel, amikor nővére, Király Linda nyomdokaiba lépve jelentkezett a Megasztár című zenei vetélkedőbe, majd meg is nyerte, és hirtelen országos ismertségre tett szert.

Viktor New Yorkban született, így zenei világában nagyon érezhető az amerikai stílusjegyek sokasága. Dalait a magyaron kívül sokszor angol nyelven is énekli, és gondolom, mondani sem kell, hogy a többi magyar előadóval szemben van egy hatalmas előnye: nincs akcentusa.

Magyarország szépfiúja az elmúlt években mindig igyekezett valamit letenni az asztalra, nehogy megfeledkezzünk róla. Néhány egészen kiemelkedő sikerre is szert tett, gondolok most az olyan dalaira, mint a Solo, a Fire vagy a Majkával közösen elkészített Hatodik emelet.

 


Jómagam akkor lepődtem meg, amikor az amerikai The Voice-ot nézve egyszer csak Király Viktort láttam a színpadon egyszerű versenyzőként. Mindez 2015-ben történt, amikor Viktor Magyarországon már befutott sztárnak számított. A zsűritagok persze néhány hang után rögtön megfordultak, és nem akartak hinni a fülüknek, majd a szemüknek. Viktor az első körön továbbjutott, aztán viszont pontosan azért vérzett el, mert túl profi volt. A zsűri egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni. Azt mondták: Viktor, te igazából már egy kész sztár vagy.

A magyarországi rajongók szempontjából, azt gondolom, ez szerencse, mert egyrészt beigazolódott, hogy Viktornak igenis van helye a szakmában, másrészt a magyar közönség így visszakaphatta őt. Arról nem is beszélve, hogy Viktor 2017-ben részt vett a Sztárban Sztár című műsorban is, ahol ismét bizonyította: ha valaki, akkor ő bizony nem egy playbackénekes. Kétségtelen, hogy ennek a srácnak profi hangja van.

 


Az apropó, melynek okán most Király Viktorról írok, az az, hogy ismét feltűnt A Dalban. Először 2014-ben szállt be ebbe a ringbe szólóénekesként, a Running Out Of Time című dalával, mellyel végül bekerült a legjobb négy közé. Mondjuk, A Dal esetében számomra nagyon furcsa, amikor egy már befutott énekest látok versenybe szállni, de mit lehet tenni, ha ez a műsor az első és egyetlen állomás az Eurovízió felé vezető úton.

 


Nos, mint írtam, 2014-ben végül nem ő nyerte meg a vetélkedőt, de sebaj, mert az idén megint az ismerős színpadra lépett. Ezúttal a Budapest Girl című dallal jelentkezett, és tovább is jutott a zsűri által odaítélt 34 ponttal. Amikor a kiadótól megkaptam a zeneszámot, az első reakcióm az volt, hogy maga a dal jó, csak a refrént kell egy kicsit szokni. Véleményem szerint túl van tolva a „Budapest, Bu Bu Budapest” szövegrész, habár nem ez lenne az első alkalom, hogy amit eleinte zavarónak tartok/tartunk, azt később már mindannyian közösen fogjuk énekelni. A zsűrinek nagyon tetszett a szerzemény, illetve az is, hogy egy budapesti lányról szól, mert így bárhol adják is elő, elviszi oda a szép magyar lányok hírét.

Viktor mellett továbbjutott még a Leander Kills, Süle Zsolt, Knoll Gabi és a Ceasefire X. Rajtuk kívül pedig — a nézők szavazatai alapján — Vastag Tamás is. Izgalommal várjuk a folytatást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..