home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Kinevezések az MNT ülésén
(—)
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Kinevezések az MNT ülésén

A Magyar Nemzeti Tanács második rendes ülésén kinevezték a testület alelnökét, valamint megválasztották a végrehajtó bizottság elnökét és tagjait. Az előző MNT-felálláshoz képest most egy alelnöke lett a tanácsnak, illetve a Közigazgatási Hivatal szerepét a végrehajtó bizottság vette át. Az MNT-nek ezenkívül négy állandó bizottsága lesz: kulturális, oktatási, tájékoztatási és hivatalos nyelv-, illetve íráshasználati.

Hajnal Jenőnek, az MNT elnökének javaslatára a tanács titkos szavazással Nyilas Leonov Anita oromi környezetvédelmi szakmérnököt választotta meg alelnöknek. A végrehajtó bizottság elnöke Jerasz Anikó törökkanizsai szerb nyelv és irodalom szakos szaktanár, iskolaigazgató-helyettes lett. A bizottság további tagjai: dr. Antal Szilárd újvidéki egyetemi tanár, Beretka Katinka topolyai doktorandusz joghallgató, az előző Magyar Nemzeti Tanács hivatalos nyelv- és íráshasználati tanácsosa, Lovas Ildikó szabadkai író, magyar nyelv és irodalom szakos szaktanár, volt művelődési tanácsos és ft. mgr. Paskó Csaba kelebiai lelkipásztor. A végrehajtó bizottság a tanács végrehajtó szerve, tagja csak az lehet, aki a tanács tagja. Ők feladataikat teljes vagy részmunkaidővel, azaz munkaviszony létesítése mellett is elláthatják.

Az ülésen a többi közt elfogadták a Magyar Nemzeti Tanács alapszabályát, illetve ügyrendjét is. Tari István a VMDK — Csonka Áron listáról összesen 23 módosítási javaslatot terjesztett elő a két dokumentum elfogadása előtt. A tanács ezek közül valamennyit elutasított szavazattöbséggel. Az ülésen a Magyar Nemzeti Tanács állandó bizottságaiba való tagjelölés határidejét december 15-ére módosították.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke az ülés végén bejelentette, hogy december 29-én megtartják a tanács 3. rendes ülését is.

Az ülés lezárása előtt az ellenzék képviselői kérdéseket tettek fel, melyekre írásos választ várnak. Például olyan dolgok érdeklik őket, hogy mely ügyviteli bankokon keresztül valósítja meg az MNT a pénzügyi gazdálkodását, mi történt a kamatokból származó bevételekkel, vagy mennyi pénze van jelenleg a tanácsnak. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..