home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kínában átlépte a 700 milliót az internetezők száma
MTI
2016.08.05.
LXXI. évf. 31. szám

Kínában 710 millió internet használó volt június végén, több mint 90 százalékuk mobil eszközről böngészi a világhálót — derült ki a Pekingben közzétett legfrissebb ágazati statisztikákból. A csaknem 1,4 milliárd lakosú országban 448 milliónyian vásárolnak online.

Az adatokból az is kitűnik, hogy az első fél évben 40 százalékkal nőtt az ételrendelést szolgáló alkalmazások használóinak száma és közelíti a 150 milliót. A taxit rendelő applikációkat csaknem 160 millió kínai használja.

Az okostelefonjukon internetezőknek csaknem 92 százaléka használ azonnali üzenetküldő szolgáltatást és közel 80 százalékuk tölt le új alkalmazásokat. A legnépszerűbbek a keresők mellett az online fizetéshez, valamint a zene- és videó letöltéshez kapcsolódnak.

Az idei év első hat hónapjában több mint 21 millióval bővült az internetezők száma, miközben 37 millióval többen lettek a mobil internetezők.

Az ország lakosságának 51,7 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ami 1,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A városi lakosság 67,2 százaléka használja a világhálót, a vidéki penetráció 31,7 százalékos. A webet böngészőknek mintegy 27 százaléka, 191 millió ember él vidéken.

A jelentés szerint a kínaiak átlagosan 3,8 órát töltenek az interneten, némileg többet, mint tavaly.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..