home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kihirdették Magyarkanizsa község legjobbjait
Tóth Tibor
2013.02.06.
LXVIII. évf. 6. szám
Kihirdették Magyarkanizsa község legjobbjait

Pénteken a magyarkanizsai Városházán kihirdették 2012 legjobb magyarkanizsai sportolóit. Az ünnepségen először Dušan Mandarić, a magyarkanizsai községi sportszövetség elnöke szólt a versenyzőkhöz, edzőkhöz, sportmunkásokhoz. Kiemelte, hogy a magyarkanizsai sport a fiatalabb korosztály körében eredményesnek mondható, az idősebbek kategóriájában viszont ez nincs mindig így.

— Tavaly is úgy vélekedtem, hogy a magyarkanizsai sport akkor lesz igazán sikeres, ha néhány felnőttválogatottunk is lesz. A hamarosan sorra kerülő közgyűlésünkön megpróbáljuk megtalálni annak okát, hogy miért nem tudunk kitermelni olyan felnőttválogatott sportolót, aki a nagy világversenyeken (Balkán-bajnokságokon, Európa– és világbajnokságokon, olimpiai játékokon) képviselné a községet. Az igazgatóbizottság egyhangúlag hozta meg döntését az elismeréseket illetően. Nem tudom, mi az oka annak, hogy egyes klubok nem válaszolnak a Sportszövetség felkérésére, és nem küldik el jelöltjeiket az év sportolója választásra. Lehet, hogy bojkottálják az év sportolója választást, de az is lehet, hogy nincsenek olyan versenyzőik, akiket érdemesnek találnának a díjra. Kategóriánként kiválasztottuk a legjobb sportolókat, ők serleget, a többiek emlékplakettet kapnak, de megjutalmazzuk a legjobb klubokat, edzőket, sportmunkásokat is. Az a célunk, hogy felnőttválogatott sportoló kerüljön ki valamelyik községbeli klubból, de azt azért ne feledjük, hogy 2012-ben volt juniorválogatott sportolónk, aki a felnőttválogatottban szerepelt — mondta az elnök.

Volenter Takarics Anasztázia, a magyarkanizsai Községi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja a sport fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében. Kiemelte, hogy  nemcsak fiatalon és felnőttként kell sportolni, hanem idősebb korban is.

— A sportot, amit űztök, szívvel-lélekkel csináljátok. Köszönet illeti szüleiteket, akik megszerettették veletek a sportot, az edzőiteknek, akik fáradhatatlanul foglalkoznak veletek, és azoknak a sportmunkásoknak, akik veletek együtt izgulnak, örülnek sikereiteknek és bánkódnak kudarc esetén — emelte ki Volenter Takarics Anasztázia.

Nyilas Mihály, Magyarkanizsa község polgármestere hangsúlyozta, hogy a mai esemény az önkormányzat számára tartalmában és üzenetében is rendkívüli fontosságú.

— Az átadásra kerülő díjak egy év kemény munkájának eredményeit hivatottak elismerni, valamint azt a hosszú és rögös utat, amely eddig a sikeres évig vezetett. Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat. A lehetőséget arra, hogy álmainkból valóság legyen, bármilyen akadályok vannak is előttünk. Kívánom minden jelenlevőnek, hogy váltsák valóra álmaikat. Nyerjétek meg azt a bajnokságot, amelyre leginkább vágytok, álljatok fel arra a dobogóra, amelyikre legjobban szeretnétek, utána pedig rajtatok a sor, hogy segítsetek másoknak álmaik elérésében — mondta a polgármester.

Az ünnepi köszöntők elhangzása után színre léptek a sportolók és megkezdődhetett a tavalyi év legjobbjainak kihirdetése. Minden kategóriában csak első helyezetteket hirdettek, a többi jelölt emlékplakettet kapott.

A pionírlányok mezőnyében a 2012. év legjobb sportolójának Marina Šubarački (Partizan Atlétikai Klub) bizonyult. Emlékplakettet Poberai Anett (kajak), Gojkov Sára (úszás), Fejős Anna (asztalitenisz), Fábián Anna (birkózás) és Major Zsuzsanna (karate) kapott.

A pionírfiúk mezőnyében a legjobbnak Miladinov Strahinját (Partizan Atlétikaiklub) választották meg, de jelölést kapott Balázs Piri Bence (karate), Beharović Ervin (úszás), Szecsei Ádám (cselgáncs), Vrábel Ákos (birkózás) és Apró Ádám (atlétika) is.

A serdülőlányok kategóriájában Ivana Rankov (Magyarkanizsa Úszóklub) vitte el a pálmát, Hajbel Huanita (atlétika), Vadász Anna (cselgáncs) és Pavlov Ana (úszás) pedig emlékplakettben részesült. A fiúk mezőnyében Nagy Szebasztián (Potisje Birkózóklub) végzett az élen, emlékplakettet pedig az asztaliteniszező Miskolci Kristóf és az úszó Enis Beharović vehetett át.

Az ifi lányok győztese Német Tamara (M Plusz Táncklub) lett, jelölést kapott még Bognár Anna (kajak), Kéri Valentina (boksz), Kávai Dóra (atlétika) és Losonc Anna (úszás). A fiúknál Szélpál Zsolt (Partizan Atlétikaiklub) lett a kategória legjobbja, emlékplakettben Balázs Róbert (kajak), Balog Attila (úszás), Nemanja Nikolić (cselgáncs) és Juhász Krisztián (birkózás) részesült.

A felnőtt nőknél az M Plusz Táncklub tagja, Vajda Mária bizonyult a legjobbnak, a többi jelölt (az atléta Vajdovics Evelin, az úszó Dobó Zsuzsanna, a kajakozó Pataki Szabina és az ökölvívó Halász Anikó) előtt, a férfiak mezőnyében Gazdag Krisztiáné (Potisje Birkózóklub) lett a győztesnek járó serleg, Hajdú Endre (úszás) és Raffai Péter (atlétika) pedig emlékplakettet kapott.

A 2012-es év legjobb edzőinek Ózsvár Évát (kajak), Újhelyi Sándort (birkózás), Kormos Rudolfot (úszás), Dejan Mandarićot (atlétika), Sóti Erzsébetet (versenytánc) és Halász Mihályt (kick-boksz,  küzdősportok) választották.

A legsikeresebb sportegyesületeknek a Partizan Atlétikai Klub, az M Plusz Táncklub, a Testvériség Kajakklub, a Potisje Birkózóklub és a Kanizsa Úszóklub bizonyult.

A sport terén nyújtott segítségért és támogatásért Sport Októberi-díjban Harmath Rudolf (Testvériség Kajakklub) és Konc István (Potisje Birkózóklub) részesült, Halász Mihály az ökölvívók edzője és versenyzője pedig a sportszövetség külön elismerését vehette át.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..