home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Kezdjük az alapoknál!
Bíró Tímea
2018.10.24.
LXXIII. évf. 43. szám
Kezdjük az alapoknál!

Annak ellenére, hogy az ember igyekszik pozitívan és optimistán kezdeni a napot, néha nehéz megtartani az örömöt és a reményteliséget.

A negatív környezet vagy a panaszkodást túlzásba vivő emberek közelsége ellen alaposan fel kell készülni, hogy ne rontsák el az irigylésre méltó hangulatunkat. A panaszkodás mértéke sokaknál az egekben van, és sajnos kevesen vannak tisztában a gondjaik jelentéktelenségével, kicsinyességével.

Én is hajlamos vagyok az önzőségre, a szűklátókörűségre, és bosszantani tudnak olyan hétköznapi akadályok, amelyek felett mások mosolyogva átsuhannak. Szerencsére gyorsan észreveszem, ha átesem a ló túloldalára, és igyekszem az arany középúton haladni, amivel megkímélem a körülöttem élők idegrendszerét és a sajátomat is. Sokkal boldogabb és szelídebb volna a világ, ha nem nagyítanánk fel minden nehézséget az életünkben. Ahhoz, hogy kordában tartsuk a józanságunkat és az értékrendünket, olykor szükség van arra, hogy szomorú vagy megdöbbentő sorsokkal és életutakkal találkozzunk.

A minap egy nagyon kedves, és letisztult gondolkodású személlyel beszélgettem, aki a fiatal kora ellenére egy olyan betegségben szenved, amely az évek múlásával egyre jobban rombolja a szervezetét. Gyógyír nincs, csak tüneti kezelés, mely nem olcsó. Azon túl, hogy jó érzés volt elnyerni a bizalmát, figyelmesen hallgatni őt, alaposan rátelepedett a belső világomra a története. A másik erejét csodálva és becsülve szerencsésebb esetben átrendeződik bennünk az a bizonyos fontossági sorrend.

Ha közölnék velünk, hogy gyógyíthatatlan betegek vagyunk, és mától kezdve ezzel kell megtanulnunk élni, akkor mindjárt nem zavarna bennünket annyira az éppen aktuális időjárás vagy a sorban állás az üzletekben és a hivatalos intézményekben. Nem árt néha jó mélyen magunkba nézni, és elgondolkodni azon, hogy mit is kaptunk eddig az élettől, és egyáltalán mit tettünk meg a boldogságunk és a boldogulásunk érdekében.

Amióta megtörtént az említett beszélgetés, és felkapom valamin a vizet, azonnal elkezdem mantrázni, hogy: egészséges vagyok, minden rendben, egészséges vagyok... Perceken belül visszatér a nyugalom, és elkezdi fiatalítani magát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..