home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Késelés az iskolaudvarban
Tomek Viktor
2008.04.09.
LXIII. évf. 15. szám

Az eset egész az közösségünket megrázta: az Egészségügyi Középiskola udvarában több késszúrással megsebesítettek egy diákot. Az elkövető O. O. (17), a Lazar Nešić Vegyészeti-technológiai Középiskola diákja. A sértett M. M. (17), akit életveszélyes állapotban szállítottak a szabadkai kórház...

Az eset egész az közösségünket megrázta: az Egészségügyi Középiskola udvarában több késszúrással megsebesítettek egy diákot. Az elkövető O. O. (17), a Lazar Nešić Vegyészeti-technológiai Középiskola diákja. A sértett M. M. (17), akit életveszélyes állapotban szállítottak a szabadkai kórházba, majd miután elvégezték rajta az életmentő műtétet, a belgrádi szívklinikára küldték. Az állapota stabil.
Soós Edit, az Egészségügyi Szakközépiskola igazgatója elmondta, hogy az iskolában 8 megfigyelőkamera működik, és a bejáratnál minden idegent igazoltatnak.
- Az iskolaépület biztonságos. årszolgálatot teljesítő rendőrünk nincs, de 3 civil katona nálunk tölti szolgálatát, ők fogadják az épületbe lépő ismeretleneket, és jegyzékbe veszik őket. Éjjeliőrt is alkalmazunk, azonkívül kiváló a kapcsolatunk a közelben lévő rendőrséggel, melynek alkalmazottaira szükség esetén számíthatunk.
Az első óra utáni szünetben a megkéselt diák és osztálytársai az udvaron tartózkodtak. O. O., a gyanúsított feltehetően hátulról közelítette meg az iskolát, bejutott az udvarba, melyet nem vesz körül kerítés. A szolgálatot teljesítő civil katona nem figyelt fel a középiskolás korú elkövetőre, viselkedése nem volt feltűnő. A sértett és a gyanúsított a padon ülve beszédbe elegyedett. Semmilyen jel nem utalt arra, hogy mi valami készül. Amikor felálltak, majd néhány métert megtettek, O. O. hirtelen előrántotta a konyhakést, és többször megszúrta vele a társát. A bűncselekményt senki sem látta, az elkövető elmenekült. Később azonban feladta magát.
- Mivelhogy egészségügyi szakközépiskola a miénk, szakszerű elsősegélyben részesíthettük a fiút, az időközben megérkező mentőszolgálat pedig nyomban a kórházba szállította, és ott dr. Kljajić Miloš, dr. Csengeri Attila, dr. Csákány Károly, dr. Takács Gyula sebész orvosok dr. Bagi Bojan Dudás Irén aneszteziológusok segítségével életmentő műtétet hajtottak végre rajta - mondta Soós Edit.
A sértett az igazgató elmondása szerint csendes, visszahúzódó gyerek. A fizikai leszámolás nagyon távol áll tőle. Semmilyen jel nem utalt rá, hogy bárkivel is konfliktusba keveredhet. Arról sincs tudomása az iskolának, hogy valamelyik szurkolócsoporthoz tartozott volna.
Horvat Franjo, a Lazar Nešić Vegyészeti-technológiai Középiskola igazgatója elmondta, hogy a gyanúsított problémás magaviseletű diák.
- Nem olyan gyerekről van szó, akire a szülők nem viseltek volna gondot. Iskolánk 4 éves szakára járt, de mivel nehéznek bizonyult számára ez a szakirány, átiratkozott 3 évesre. Az osztályfőnök, a pszichológus, a pedagógus próbáltak hatni rá és helyes irányba terelgetni. Úgy tűnik, hogy az iskola és a szülők együttes ereje sem elegendő ahhoz, hogy az erőszakot teljesen kiszorítsuk az életünkből. Azt gondolom, ehhez szélesebb körű társadalmi összefogásra lenne szükség - fogalmazott az igazgató, majd hozzátette, hogy az iskola biztonságára ezután nagyobb gondot fordítanak, a védelmét megerősítik. A gyanúsított tanítási óráról szökött meg, hogy társán egy rajta esett sérelemért elégtételt vegyen. Az iskola a diák további sorsáról a rendőri nyomozás, illetve a bírósági ítélet után dönt.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..