home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kern Imrét a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki
Kartali Róbert
2019.03.14.
LXXIV. évf. 11. szám
Kern Imrét a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki

Magyarország szabadkai főkonzulátusa az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségét szerdán tartotta meg a palicsi Vigadó konferenciatermében.

— Ahol magyar szív dobban a Kárpát-medencében, a mai Magyarországon, a szomszédos országokban, de akár Észak-Amerikában, Dél-Afrikában, Ausztráliában is, ott mindenki pontosan tudja, ki volt Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, és még sorolhatnám Kossuth Lajoson, Széchenyi Istvánon át az akkori hősöket, akikről ma megemlékezünk — emelte ki Babity János főkonzul az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról szólva. Hozzátette, ez egy olyan egyetemes forradalma és szabadságharca volt a magyar nemzetnek, amely az évek múltával sem veszített semmit jelentőségéből, az üzenete pedig minden magyar számára ugyanaz: a haza mindenekelőtt!

A rendezvényen dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és dr. Babity János főkonzul adta át Kern Imrének a Magyar Érdemrend tisztikeresztje nevű állami kitüntetést a vajdasági magyarok felzárkóztatását elősegítő projektumok megindításában mutatott szerepvállalásáért.

— Huszonhét éve, amióta aktívan politizálok, megpróbálok tenni a nemzettársaimért, és jobb körülményeket biztosítani. Nem az én posztom megítélni, hogy ez mennyire sikerült, a közösség dönti majd el — emelte ki az állami kitüntetés kapcsán Kern Imre

A rendezvényen bemutatták A magyar függetlenségért — 1848—49 című kiállítást, valamint fellépett a Talentum tánccsoport és a Juhász Zenekar. 


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..