home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Sok-sok érdekes levél érkezik szerkesztőségünkbe, amelyekből azonban csak néhány mondatot tudunk idézni. Ez alkalommal azonban kivételt teszünk, hiszen az egyik levél valódi kordokumentum: a XXI. század első évtizedében, az informatikai társadalom korában országunk szégyenére mutat rá.Kérdezzék tová...

Sok-sok érdekes levél érkezik szerkesztőségünkbe, amelyekből azonban csak néhány mondatot tudunk idézni. Ez alkalommal azonban kivételt teszünk, hiszen az egyik levél valódi kordokumentum: a XXI. század első évtizedében, az informatikai társadalom korában országunk szégyenére mutat rá.
Kérdezzék továbbra is a polgármestert! Írjanak levelet, ragasszák rá a címszelvényt, vagy írjanak e-mailt a következő címre: msz@radiosubotica.co.yu
Brasnyó Ferenc, Kishegyes
A Hét Napban mindig örömmel olvasom válaszait. Sok mindenre próbál megoldást találni. Mindehhez gratulálok!
Most a húgom és családja nevében kérdezem Önt, nagy tisztelettel, hátha tudna segíteni.
A legújabb Hét Napban olvasom, hogy hétmillió eurót kap Szabadka a mobilhálózat sikeres eladásából.
A szüleim 1985 augusztusában kérvényezték a telefon bekötését Szabadka központi részén, a Tejpiactól mintegy 150 méterre lévő házukban, amely a Stipe Grgić és a Mayer fivérek utcák sarkán található. Ebben a két utcában még nincs telefonhálózat, habár magán a ház padlásán keresztül vezetnek a vonalak! Mindig csak biztatnak bennünket, hogy hamarosan megkapjuk a számot. Édesanyám 7 évvel ezelőtt elhunyt, nem érte meg, hogy legyen telefonjuk. Édesapám a közelmúltban ünnepelte 80. születésnapját. å vajon megéri-e, hogy lesz telefonja? å 59 évesen kezdte kérvényezni ezt, amikor megvettük a saroki házat.
Szabadkai olvasó
Az El nem kötelezettek utcában miért hagyták abba a telefonhálózat építését? Az utca kezdetéig eljutottak, de onnan már nem húzták be az utcába a drótokat. Négy-öt évvel ezelőtt egypár házba bekötötték a telefont, a többiek miért maradnak ki? Attól félünk, ugyanígy járunk az aszfaltúttal. A Sutjeska utcában elkezdték, hogy eddig elérnek-e, nem tudom, pedig itt hatalmas a forgalom...
Egy felháborodott olvasó
Ha valamit egyszer megcsinálnak, azt miért teszik tönkre? A Kelebia felé vezető kerékpárutat leaszfaltozták, most feltörték, s azóta úgy áll, nem lehet közlekedni!
Csantavéri olvasó
A csantavéri piacnál mikor foltozzák, hozzák rendbe az utat?
Kucsera Géza polgármester
A telefonhálózat bővítése a telefonos magánvállalat hatáskörébe tartozik. Az önkormányzat nem tud kihatni a fejlesztési tervekre. Ennek ellenére évente néhányszor leülünk a vállalat vezetőivel és megpróbálunk egyeztetni, a polgárok érdekeit képviselni. Az idén viszonylag sok rákapcsolás történt. Elsősorban az ikertelefonok szétválasztását próbálták megvalósítani, de néhány környező településen is bővült a hálózat. A város egyes részein jelentős minőségi javulás történt, s az ígéretek szerint jövőre folytatják a munkát, a város területén hamarosan megoldódnak a gondok, minden igénylő számot kap, legalábbis az ígéretek ezek. A településeken még vannak gondok, különösen ott, ahol nagyok a távolságok, s hosszú vezetékek lefektetésére van szükség. Ezeken a helyeken hosszabb ideig kell még várni a bekötésekre.
Ami a Kelebia felé vezető kerékpárutat illeti, ilyen témákban nagyon sokat vitatkozom a kummunális munkálatok megrendelőivel és a kivitelezőkkel is. Szeretném, ha eljutnánk odáig, hogy ha valamit megcsinálunk, akkor azt ne bontsák fel egy jó ideig. Éppen ezért késik a Mayer fivérek útjának a befejezése is, mert azt kértem, hogy minden közvállalat végezze el az ott esedékes munkálatokat, mielőtt a végső burkolatot megépítjük. Ehhez hasonló a helyezet a többi utca esetében is. Az elkövetkezőkben csak ilyen építkezést hagyunk jóvá, hogy ne kelljen állandóan foltozgatni, habár ezt teljes egészében nem lehet kikerülni, hiszen történnek olyan meghibásodások, amelyek megkövetelik a burkolat felbontását.
Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, hogy az egyes utcákat mikor aszfaltozzák ki, hisz ez nem is tartozik a feladatkörömbe, és nem is ismerem a program minden részletét. Erre az évre mintegy 80 utca felújítását terveztük, de a Köztársasági Útügyi Alap hozzáállása miatt a tervezett pénzeszközöknek csak a felével rendelkezünk, azaz a saját eszközeinkkel. Ebből az idén 20 utca lett kiépítve, 12 pedig felújítva. 14 utcában szórtunk le kőtörmeléket, s ezek aszfaltozása is folyik. Így az év végéig nagyjából 50 utcát szanálunk. Ezek között van néhány csantavéri is. Felújítások egyébkény 26 helyi közösségben folytak, tehát 10-ben egyelőre nincs elvégezve a munka. Azt megígérhetem, hogy a tavasszal a 2006-ra tervezett, de el nem végzett munkák elsőbbséget élveznek majd. Remélhetőleg a Köztársasági Fejlesztési Alapból kapott eszközökből tudjuk majd biztosítani a szükséges pénzt a tervek megvalósításához.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..