home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
NÉMETH Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Ne csak kérdezzenek, javasoljanak is! Ezt kértük Önöktől néhány hete, s valóban érkeztek levelek, amelyekben olvasóink elmondták ötleteiket, hogy miként lehetne megoldani egy-egy problémát, miként lehetne szebbé tenni a várost, de érkezett egy telefonhívás is. Olvasónk elmondta, hogy nem szívesen ír...

Ne csak kérdezzenek, javasoljanak is! Ezt kértük Önöktől néhány hete, s valóban érkeztek levelek, amelyekben olvasóink elmondták ötleteiket, hogy miként lehetne megoldani egy-egy problémát, miként lehetne szebbé tenni a várost, de érkezett egy telefonhívás is. Olvasónk elmondta, hogy nem szívesen ír levelet, mert már reszket a keze, de van néhány észrevétele. Elbeszélgettünk vele, s a rovatvezetőt arra kérte, hogy a nevében foglalja össze az elhangzottakat. Az alábbiakban ezt olvashatják. A polgármester külföldi útja miatt ezúttal nem válaszolunk a levelekre, de természetesen pótolni fogjuk a mulasztást.
Ennek ellenére továbbra is kérdezhetik a polgármestert. Elérhetőségünk a régi. Használják a címszelvényt, vagy írjanak villámpostán az: msz@radiosubotica.co.yu címre.
Szabadkai telefonáló
Igazi lokálpatrióta módjára én is azt mondom, hogy Szabadka az egyik legszebb város. Az ország széthullása után a Palicsi-tó a legnagyobb vízfelületek egyike, ezt kihasználva tovább kellene fejleszteni a turizmust. Tudom, hogy egyelőre még elég szennyezett a tó vize, de talán majd elkészül az új tisztító, s megoldódik ez a probléma. Addig is készülni kell a vendégek fogadására.
Örömmel tapasztalom, hogy felújítják a Vigadó épületét. Remélem, hogy a tatarozásra váró többi épület is megújulhat majd a közeljövőben. Ma már azonban nem elég az, amit a természettől kaptunk, illetve amit elődeink hagytak ránk örökül. Élményfürdőket kellene építeni, ugyanúgy, mint ahogyan Magyarországon is tették. A magántőke bevonásával az elmúlt években fürdőkomplexumok épültek ki, ahová mi is járunk, ahelyett, hogy ide, hozzánk járnának külföldről. Tudom, a tengerparttal nem konkurálhatunk, de tanulmányi kirándulásokon részt vevő diákokat lehetne fogadni, s programokat szervezni a számukra.
Nagyon szépen megújult Szabadkán a Corvin Mátyás utca, ahol szórakozóhelyek sora várja főként a fiatalokat. Hétvégenként, de hétköznapokon is hatalmas a tömeg, szívesen járnak oda a fiatalabbak. Ilyen vendéglők kellenének talán az idősebb korosztálynak is. Emlékszünk még a régi kerthelyiségekre. Néhány belvárosi udvarban létesülhetnének ilyen vendégvárók, ahol kellemes, halk zene mellett elfogyaszthatnának egy-egy feketét az idősebbek vagy az idelátogató turisták. Azért is szükség lenne erre, mert bizony nagyon sok udvar igen el van hanyagolva.
Nagyon szépen megújult a városháza, de úgy vélem, az udvara egyáltalán nincs kihasználva. Kulturális rendezvényeket lehetne ott szervezni a nyári időszakban. Mondjuk, előadóesteket, filmvetítéseket, kisebb színházi előadásokat. Felléphetnének ott a Gyermekszínház művészei is. Nagyon büszkék vagyunk a városházánkra, de így talán még jobban szeretnénk.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..