home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Kedvező idő, kitűnő eredmények
Tóth Tibor
2007.08.15.
LXII. évf. 33. szám
Kedvező idő, kitűnő eredmények

Id. dr. Korhecz Tamás és ifj. dr. Korhecz Tamás is végigúszta a 3,5 km-es távotMagyarkanizsán, a Községi Sportszövetség szervezésében Mozdulj az egészségedért! jelszóval immár 26. alkalommal rendezték meg a hagyományos nemzetközi úszó- és futómaratont, melyre ezúttal mintegy 400 részvevő érk...

Id. dr. Korhecz Tamás és ifj. dr. Korhecz Tamás is végigúszta a 3,5 km-es távot

Magyarkanizsán, a Községi Sportszövetség szervezésében Mozdulj az egészségedért! jelszóval immár 26. alkalommal rendezték meg a hagyományos nemzetközi úszó- és futómaratont, melyre ezúttal mintegy 400 részvevő érkezett Magyarországról és Szerbiából. A megnyitó ünnepségen először Dragan Bošnjak, a magyarkanizsai sportszövetség elnöke szólt az egybegyűltekhez, majd Körmöci Károly, Magyarkanizsa polgármestere megnyitotta a rendezvényt, kiemelve, hogy annak fő célja nemcsak a győzelem, hanem a barátkozás, ismerkedés is.
A rajthoz álló 152 úszó kellemes, úszásra ideális időben rugaszkodott neki az 500 és a 800 méteres, valamint a 3,5 kilométeres távnak. A fiatalabb pionírok 500 méteres távján kettős hazai győzelem született: a fiúk mezőnyében Fejős Áron, a lányokéban pedig Gojko Sára ért elsőként célba. Az idősebb pionírok 800 métert teljesítettek, náluk a magyarkanizsai Losoncz Anna és az óbecsei Szilágyi Albert diadalmaskodott. A 3,5 kilométeres távon a topolyai Bojan Živanović és az újvidéki Katarina Volić bizonyult legjobbnak, abszolút kategóriában Živanović mellett a budapesti Orly Levron érdemelte ki a leghízelgőbb titulust. A pionírok 3,5 km-es távját az óbecsei Simon Róbert és a magyarkanizsai Sarnyai Szanella nyerték, az ifik között az inđijai Ivan Segedi és a szabadkai Rea Šarčević, a fiatalabb szabadidő-sportolók között a budapesti Takács Róbert és szintén a magyar fővárosból érkező Orly Levron ért elsőként célba. A szabadidő-sportolók versenyét a budapesti Szép Attila és a zentai Pataki Ibolya, az idősebb szabadidő-sportolók versenyét a topolyai Mihajlo Kojić és a zimonyi Slavica Neta nyerte, a veteránoknál pedig a szabadkai Varga Attila és a topolyai Kaćanski Magdolna volt a leggyorsabb. Az úszómaraton legfiatalabb versenyzője az 1994-ben született Szabó Szebasztián, a legidősebb pedig az 1934-ben született Boros László volt. A legjobb magyarkanizsai versenyzőknek - akárcsak tavaly is - Hajdú Endre és Sátai Krisztina bizonyult.
- A 42 perc 23 másodperces időmmel elégedett vagyok. Egy kicsit nehezen melegedtem be, de a fél távnál már jól ment az úszás. Következő hétvégén Apatinban és Topolyán, két hét múlva pedig Mitrovicán és Óbecsén állok rajthoz - mondta Hajdú Endre.
- Nehéz volt a verseny, fél távnál bekövetkezett a holtpont is, de ennek ellenére sikerült teljesítenem a távot. 45:02-es időmmel elégedett vagyok. Csábítanak a barátaim a soron következő versenyekre, de még nem tudom, melyiken állok rajthoz - mondta Sátai Krisztina.
Horgos központjában, a rajtra 216 futó gyűlt össze, akik ideális időben vágtak neki a 13,5 km-es távnak. Az aktív sportolók közül az újbelgrádi Sreten Ninković ért elsőként célba, ő bizonyult a legjobbnak abszolút kategóriában is, megelőzve a šabaci Dejan Bogićevićet és a kúlai Zdravko Mišovićot. A nők mezőnyében a szabadkai Stojanka Sokol nyerte az aktív sportolók versenyét, abszolút győztesnek azonban az ifjúsági kategóriában induló szegedi Biacsi Ilona bizonyult. A fiatalabb pionírok 1500 méteres távját a magyarkanizsai Fejős Áron és a csantavéri László Nikolett nyerték, az idősebb pionírok 3500 méteres versenyében pedig a belgrádi Dragan Stojkoski és a csantavéri Suturović Sanela volt a leggyorsabb. A pionírok 13,5 km-es maratonját a csantavéri Klebecskó Ádám és a palicsi Milana Đurić teljesítette a leggyorsabban, a tatabányai Szenderei Zsolt és már említett szegedi Biacsi Ilona bizonyult a legjobbnak az ifjúságiak mezőnyében. A fiatal szabadidő-sportolók versenyét a szabadkai Fabó Ildikó és a nagykikindai Nebojša Milenković nyerte, a szabadidő-sportolók küzdelméből a zombori Đuka Čeljuška és a szegedi Farkas Mária, az idősebb szabadidő-sportolók közül pedig a kúlai Zoran Janković és a soproni Straszner Edit került ki győztesen. A veteránok között a férfiak mezőnyében a budapesti Kapitány László és az újbelgrádi Leposava Džaković teljesítette leggyorsabban a 13,5 km-es távot.
A mezőny legfiatalabb résztvevője a palicsi Milana Đurić (1995), a legidősebb pedig az 1930-ban született belgrádi Bojana Naumović volt. A legjobb magyarkanizsai versenyző büszke címét Raffai István és Sziveri Éva érdemelték ki.
A maraton főtámogatói: Magyarkanizsa község önkormányzata, a helyi közösség, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, a Potisje-Tondach Rt., a FIM, a Lešo-Trans, a Kriss&Roll és a Presspero voltak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..