home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kárpát-medencei imanap Advent idejében
Martinek Imre
2017.12.10.
LXXII. évf. 49. szám
Kárpát-medencei imanap Advent idejében

Mottó: „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket, hogy gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon...” ( Jn. 15,16 )
 

 
A Torontálvásárhelyi Református Egyházközség december tizedikén zárkózott fel a Kárpát-medencei Imanap elnevezésű mozgalomhoz, melynek ezévi szervezője az anyaországi Tiszáninneni Református Nőszövetség volt.
 
 
Az Advent második vasárnapjának délutánjára meghirdetett összejövetelre az egyházközség Gyülekezeti Otthonában került sor. Számbelileg tíz gyermek, illetve huszonkét felnőtt egyháztag aktív részvételével. A találkozó liturgikus részét megelőzően az egybegyűltek felvezetőként a LXXX zsoltárt énekelték el, majd szemelvények hangzottak el az alkalomra készült imafüzetből két felsős diák tolmácsolásában.
 
 
„A világra, amely üldözi Jézust és a keresztyéneket, ma nem ítéletet kell kérni, hanem a Lélek tüzét. Ez fordíthatja meg a világot és ez változtatja meg a szíveket. Ez űzi el a gyűlöletet és teremti meg az egymás befogadását és a szeretetet. Ez a Lélek őket is és minket is megváltoztat. A misszióért kell könyörögni, mely minket most a reformációra való emlékezésben megújít, a világ szemét pedig megnyitja a Krisztusban lévő gazdagság, kegyelem, gyógyulás és megoldások meglátására.”
(Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke)
 
 
Az alkalmi ígeszakasz (Ezékiel 47,1-12) tanítására építkezve nt. Beszédes Mária lelkésznő tartott áhitatot. Minden jelenlévő szívére és lelkiismeretére helyezve megannyi húsbavágó, az imafüzetben is nyomatékosított kérdés megválaszolását: milyen forrásból táplálkozunk és milyen forrásból engedjük gyermekeinket inni? Kínáljuk-e a tiszta forrást, lelki, szellemi, kulturális értelemben, s élünk-e a templom, az Isten közelsége áldásaival?
 
 
Az Anyaszentegyház, a magyar nemzet, a Nőszövetség, a családok, illetve az iskolák gyarapodásáért ajánlott imádságok helyi tolmácsolásához a torontálvásárhelyi gyülekezet több tagja is felzárkózott. Az adventi terítékre a Nemzeti ima eléneklése, valamint az elbocsájtó áldás előtt egy órácskával, a tea és a sütemények is felkerültek.
 
 
Írta és fényképezte: Martinek Imre
 
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..