home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Karnevál a város szívében
Martinek Imre
2008.08.13.
LXIII. évf. 33. szám
Karnevál a város szívében

A kotori tollaskígyó leánykáiA FEEC-s (az Európai Karneváli Városok Föderációja Nemzetközi Alapítvány -- a szerző megj.) tagsága révén Pancsova immár ötödik éve viseli a barátság városa jelzőt. Pontosabban azt is, hiszen a hétköznapi köztudatba (sajnos!) sokkal inkább másnemű (légnemű?!) es...

A kotori tollaskígyó leánykái

A FEEC-s (az Európai Karneváli Városok Föderációja Nemzetközi Alapítvány -- a szerző megj.) tagsága révén Pancsova immár ötödik éve viseli a barátság városa jelzőt. Pontosabban azt is, hiszen a hétköznapi köztudatba (sajnos!) sokkal inkább másnemű (légnemű?!) eseményei révén épült be ez a mindenképpen jobb sorsra érdemes Temes-parti település. Nemrégiben két napra ismét az önfeledt mulatság igyekezett palástolni a lakosok vegyi és idegi kirobbanásokkal telített mindennapi gondjait. Karnevál hömpölygött végig pergő ritmusban a város szívében összefutó utcák egyébként is felforrósodott aszfaltján. Csaknem negyven csapat nevezett be, ami kétezer aktív részvevőt jelentett. Nézőből, érdeklődőből ennél sokkal több volt. Felvonultak a rézfúvósok, a mazsorettek, előtte pedig, hagyományszerűen, a város kulcsait adta át biztos kezekbe a polgármester úr. Mert a karnevál hoppmestere ezúttal is határozott volt: míg a festa tart, a szomorkodásnak és sok egyéb haszontalan perpatvarnak a városon kívül a helye! Ellenben újra együtt volt egypár órácskára az egykori, a Vardartól a Triglavig terjedő nagy ország. Eljöttek a valamikori és a jelenlegi szomszédok maskarásai, és szinte kivétel nélkül a pancsovai községhez tartozó iskolák gyermekcsoportjai is megjelentek. Végül a szombat esti parádé tűzijátékkal és műfajilag gazdag, szabadtéri zenekínálattal zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..