home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Karácsonyváró programsorozat Zentán
2018.12.03.
LXXIII. évf. 49. szám
Karácsonyváró programsorozat Zentán

December 5-étől 23-áig

December 5. és december 6., szerda, csütörtök, 13.00 óra, Felsőhegyi Könyvtár

Mézeskalács

A méz hosszú időn át pótolhatatlan édesítőszer volt, így megbecsülése a belőle készített tésztát is övezte. Nagy jelentőséget és helyenként misztikus erőt is tulajdonítottak neki. A legtöbb háztartásban karácsony előtt régen is, és most is mézeskalácsot sütnek. Ennek a szép szokásnak a történetét szeretnék feleleveníteni az általános iskolásokkal, akik ez alkalommal kipróbálhatják a magvakkal díszített mézeskalács készítését.

 

December 8–9., szombat–vasárnap, 09.00–19.00 óra. Városi Sportcsarnok

III. Zentai gazdanapok – XVI. Mikulás-napi kiállítás és XVIII. Nemzetközi PálinkaFesztivál

A Zentai Gazdakör és a Szent Miklós Pálinka Lovagrend immár tizenhatodik alkalommal szervezi meg az ünnephez kapcsolódó hagyományos ételek, termékek, termények és kézimunkák kiállítását. A rendezvény célja a Vajdaságban előállított termékek változatosságának, gazdagságának bemutatása, népszerűsítése, a helyi termelők és a vállalkozók közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése.

 

December 8., szombat, 10.00 óra. Tópart Helyi Közösség

Karácsonyi készülődés a Gyermekbarátok egyesületének szervezésében

 

December 9., 16., 23., vasárnap, 18.00 óra. Városháza (oszlopcsarnok)

Közös adventi gyertyagyújtás

 

December 16., vasárnap, 18.00 óra. Művelődési Ház

„Ideje van a szeretnek” (A Prédikátor könyve 3,8)

Örömvasárnapi adventi jótékonysági koncert

A zentai Vöröskereszt és a Retrosong énekegyüttes közösen hívja életre a karácsonyi ünnepkör egyik helyi szép színfoltját. Az est teljes bevételét a zentai szegénysorsú gyermekek karácsonyi ajándékára ajánlják fel a szervezők. A műsorban színpadra lép a Retrosong énekegyüttes, a Pöndöly asszonykórus, a Mécsvirág együttes, Deák Viola, Rekovics Regő, Papp Heléna, Perdi Sarolta, Ivković Vivien, dr. Terék Blanka (budapesti énekes) és az Óbecsei Schola Cantorum énekkar Stefaniga Ottília vezetésével. Műsorvezetők: Fleisz Lili és Nemes Dániel. Köszöntőt mond: dr. Jung Németh Erzsébet.

 

December 20–23., csütörtök–vasárnap. Fő tér

Karácsonyi kavalkád

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete hagyományos karácsonyváró rendezvénysorozata: Betlehemes találkozó, kézműves kiállítás, forralt bor, ünnepi édességek, karácsonyi hangulat…

 

December 21., péntek, 16.00 óra. Művelődési Ház

Karácsony ünnepe

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola karácsonyi műsora

 

December 22 és 23., szombat–vasárnap, 19.00 óra. Művelődési Ház

А zentai fúvószenekar karácsonyi hangversenye

Vezényel: Masa Tibor

 

December 23., vasárnap, 18.00 óra. Városi Múzeum

„Lelki kenyér”

A Városi Múzeum XX. karácsonyi néprajzi kiállításának megnyitója. Szakrális nyomtatványok a legkorábbi tárgyi emlékeinktől a XX. század közepéig a zentai Városi Múzeum gyűjtőterületéről.

A kiállítás rendezője Nagy Abonyi Ágnes néprajzkutató, muzeológus.

Szakmai konzulensek dr. Miklós Réka egyházzenész, a Nemzetközi Himnológiai Társaság vezetőbizottsági tagja és Pejin Attila történész, muzeológus.

A kiállítás megnyitóján ünnepi műsorral kedveskedik a zentai Cor Jesu Városi Kamarakórus Miklós Réka vezényletével.

A kiállításhoz kapcsolva a nyitvatartás alatt minden pénteken 19.00 órától az érdeklődők betekintést nyerhetnek az aktuális egyházzenei repertoárba a Cor Jesu nyílt énekpróbáin keresztül.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..