Karácsonyváró kézművesdélután

Karácsonyváró kézművesdélután

Adventi kézműves-foglalkozást tartottak Tordán, az óvodában a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének szervezésében. Az oktató, Ujj Éva Békéscsabáról érkezett.

A rendezvényre tizenkilenc óvónő és tanító — köztük egy tanító bácsi — érkezett. A helybelieken kívül Magyarittabéről, Törzsudvarnokról, Muzslyáról, Szentmihályról stb. is jöttek érdeklődők. Valamennyien nagyon örültek ennek az alkalomnak, mert Tordán először szerveztek ilyen jellegű összejövetelt és továbbképzést a pedagógusoknak.

Tatjana Milenković, a Desanka Maksimović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója nem tudott jelen lenni, de munkatársai által üdvözletét küldte a részvevőknek, és minden támogatást megadott az esemény zökkenőmentes lebonyolításához. A munka szünetében a házigazdák kávéval, teával, üdítővel és finom kiflivel kínálták a szorgoskodókat.

A délután jó hangulatban, kellemes légkörben telt el. A különféle anyagokból készített tárgyak — karácsonyi díszek, üdvözlőlapok, Télapók, angyalkák — abban segítettek, hogy a jelenlévők ráhangolódjanak a közelgő ünnepre. A várakozáshoz a környezetünk feldíszítése, kicsinosítása is hozzátartozik, amihez valamennyien kiváló ötleteket kaptak. A sikeres alkotáshoz csak némi kézügyesség, fantázia és néhány olyan dolog szükséges, amely akár otthon vagy az oktatási intézményben is megtalálható, esetleg kisebb anyagi ráfordítással beszerezhető.

Ujj Éva elmondta, hogy számos helyen, Magyarországon kívül Erdélyben, Ausztriában és Vajdaságban tart foglalkozásokat. Torda előtt Tiszaszentmiklóson, a helyi magyar kultúrkör épületében találkozott az ottani pedagógusokkal. Hozzátette, mindenki nagyon ügyes volt, a legtöbben nyolc-tíz munkát vihettek haza, de az sem elhanyagolható szempont, hogy néhány kellemes órát töltöttek el egymás társaságában.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Egy háttérmunkás vallomása
Bánáti Újság
  • Martinek Imre és Győrffi Réka
  • 2019.01.22.
  • LXXIV. évfolyam 3. szám
Közösen, egy cél érdekében
Bánáti Újság
  • Bacsik Lőrinc Natália
  • 2019.01.18.
  • LXXIV. évfolyam 2. szám
Facebook

Támogatóink