home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Karácsonyi dekorációk leleményesen
Gyurkovics Virág
2015.12.24.
LXX. évf. 51. szám
Karácsonyi dekorációk leleményesen

Hogy mit tekintünk kidobandó szemétnek, és miben látjuk meg a lehetőséget valamilyen dekorációs elemként, az csupán nézőpont kérdése — ezt bizonyítja Ubori Izabella szabadkai anyuka hihetetlen leleményessége, aki kreativitását a család örömére az otthonteremtésben éli ki. Férjével és két gyermekével már hetek óta készülnek a karácsonyra. Ebbe a készülődésbe most mi is belestünk.

A kopogtatót nagyon egyszerűen, szinte percek alatt készítette el termésekből, újrahasznosított elemekből. A tobozokat egyenként befestette fehér betonfestékkel. Alapozó rétegként mindenhez ezt használja. Az így kapott fehér tobozokat kör alakba rendezte, és ragasztópisztollyal — ezt a kelléket szinte le sem tette, olyan sokoldalú segítsége volt — „összeforrasztotta”. Tüllszerű függönymaradványokat tekert rá, és a csúcsára szalagból formázott masnit ragasztott. A csillagok, melyeket a díszítéshez használt, már évek óta megvannak.

Gipszből vagy sógyurmából, illetve egy forma- vagy mézeskalács-szaggató felhasználásával olcsón elkészíthető, mégsem dobja el, hanem a következő évben felújítja — attól függően, hogy milyen színben képzeli el az az évi dekorációt. Az idén fehér, arany és ezüst árnyalatban pompázik minden, a díszeket is ilyen színekben készítik. Ráapplikál még néhány csillagot a kopogtatóra, drótot teker rá, mellyel felakaszthatja, és már készen is van az ajtódísz!

A karácsonyfadíszek hasonló stílusban készülnek. A festésnél a nagyobbik gyermek, Petra is szívesen segít. A kimaradt fehér tobozokat Bella bekeni a dekupázs technikához is használatos ragasztóval, majd csillámport szór rá. A ragasztó természetesen szintén házi „kotyvasztású”, vízzel hígított (vízbázisú) faragasztó, a hobbiboltban kapható speciális ragasztó ugyanis túl drága, ez a módszer pedig legalább olyan hatásos. Alapozófestéket ken a wc-papír-gurigából vágott papírgyűrűkre is, melyeket különféle módokon illeszt egymáshoz, majd jöhet a csillámpor, végül pedig mindent egy ragasztópisztollyal odaerősített szalagra függeszt, és már készen is vannak az idei díszek.


A szerző felvételei

Kattints az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző adatlapját is:
Gyurkovics Virág

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..