home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Karácsony Kúlán
Tóth Tibor
2011.12.21.
LXVI. évf. 51. szám
Karácsony Kúlán

A rajzpályázat díjazottjai Goga Zsolttal, a Népkör MMK elnökévelA kúlai Népkör MMK ünnepi díszbe öltöztetett nagytermében egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak kíváncsiak szombaton este a karácsonyi műsorra. S aki jelen volt, nem bánta meg, mivel az egyesület valamennyi...

A rajzpályázat díjazottjai Goga Zsolttal, a Népkör MMK elnökével

A kúlai Népkör MMK ünnepi díszbe öltöztetett nagytermében egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak kíváncsiak szombaton este a karácsonyi műsorra. S aki jelen volt, nem bánta meg, mivel az egyesület valamennyi tagja alaposan kitett magáért, s egy bensőséges karácsonyi műsorral ajándékozta meg az egybegyűlteket. A kalocsai motívumokkal díszített színpadra először az Aprócskák gyermekcsoport lépett föl, majd Valka Károly, a Népkör MMK alelnöke üdvözölte a megjelenteket s a vendégeket: Bagó Zoltánt, Kalocsa európai parlamenti képviselőjét, Simon Zoltánt, Kalocsa alpolgármesterét, a 100 éves kúlai Cecília énekkart és Juhász György kúlai esperes-plébánost, aki immár 25 éve ebben a közép-bácskai városban egyengeti a hívek útját. Simon Zoltán, Kalocsa alpolgármestere köszöntőjében elmondta, hogy mindig örömmel jön Kulára, hiszen barátok közé érkezik.

Kicsinek bizonyult a Népkör nagyterme - Szabó Attila felvételei

- Testvértelepülési kapcsolatunk jövőre minden bizonnyal új szakaszba lép. Szeretnénk, ha a gyerekek között cserelátogatás jönne létre, ha a kúlai gyerekek Kalocsára, a kalocsaiak pedig Kúlára jönnének, s ily módon jobban megismernék egymás hagyományait, szokásait. Egy hete két népművész hölgyet hoztam magammal, akik a színpad két oldalára kalocsai hímzéseket, kalocsai virágcsokrot festettek, s mi ezzel kedveskedünk a kúlaiaknak karácsony alkalmával - mondta Simon úr.
Bagó Zoltán európai parlamenti képviselő örömmel állapította meg, hogy rendkívül rövid idő alatt kiváló kapcsolat alakult ki a két város között.
- Jövőre egy gyermekekből álló látogatócsoportot szeretnénk fogadni Kúláról, valamint ha a Népkör tagjai között van olyan főiskolás vagy egyetemi hallgató, aki a közigazgatási gyakorlatot az Unióban szeretné végezni, akkor nagyon szívesen látom gyakornokaim között. Szórványmagyar településen ennyire szervezett, jól működő közösséget nagyon ritkán lehet látni - jegyezte meg Bagó Zoltán.
A köszöntők elhangzása után fellépett a fennállásának 100. évét ünneplő Cecília énekkar, valamint a Betyár zenekar, az Ibolya és a Kankalin néptánccsoport. Kúla egyházközössége elismeréseket adott át mindazoknak, akik a Cecília énekkarban az évek folyamán meghatározó szerepet töltöttek be, majd sor került a rajzpályázat eredményeinek kihirdetésére. Az óvodások és az első osztályosok Az én fenyőfám címmel rajzoltak, s az első helyet Adamović Emina (óvodás) szerezte meg, Balla Maximilián és Farkas Asszuán előtt. A második, harmadik és negyedik osztályosok a Karácsony éjjelén földre szálltak az angyalok témára alkottak. Itt a 4. osztályos Gálik Márk alkotása bizonyult a legjobbnak, de nem sokkal maradt le Vendel Elizabetta és Bodnár Valentina munkája sem. A felsősök munkája a Jégvirág címet viselte, az első helyen az 5. osztályos Farkas Ájron végzett, Vendel Barbara és Bajai Mária Sztella előtt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..