home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Jutalomtáborozás a Tisza-parton
BÖDŐ Sándor
2014.07.16.
LXIX. évf. 29. szám
Jutalomtáborozás a Tisza-parton

A magyarkanizsai község három általános iskolájának több mint ötven ötödikes és hatodikos tanulója tölthetett el hat szép napot a Sloga cég Tisza-parti nyaralótelepén. A községi pedagógusegyesület által szervezett hagyományos Tisza-tábor munkájában a diákok a kiemelkedő tanulmányi és az egyéb eredményeiknek köszönhetően vehettek részt.

— A gyerekeknek, akik egy kis sátortábort alakítottak ki a nyaraló udvarán, az egyesület változatos programot dolgozott ki, amelyben a szórakoztató és a sportfoglalkozások mellett megfértek azok a kiegészítő tananyagok is, amelyekről a tanulók az iskolában egyáltalán nem, vagy csak keveset hallhatnak — tudtuk meg ottjártunkkor Fejős Edinától, a tábor egyik nevelőpedagógusától. — A környezetvédelmi, helytörténeti és földrajzi témák igen érdekesnek bizonyultak, teljes mértékben elnyerték a diákok tetszését. A labdarúgó-világbajnokság jegyében is tartottunk sportfoglalkozásokat: a gyerekek a témával kapcsolatos plakátokat készítettek, emellett focizhattak, asztaliteniszezhettek, röplabdázhattak, sőt versenyt is szerveztünk számukra. A terasz alatt felállított asztalifoci is nagyon népszerű volt. Kirándultunk a Ludasi-tóhoz, a Szelevényi-erdőbe, és tiszai hajókirándulásra is sor került. A kézműves-foglalkozások közül a gyerekek a gyöngyfűzéssel, valamint az origami rejtelmeivel ismerkedhettek meg, és úgynevezett barátságkarkötőt is készítettek egymásnak. A táborban készült munkákat hamarosan közszemlére tesszük.

A Tisza-tábort — amely természetesen ezúttal is egy műsoros tábortűzzel zárult — a magyarkanizsai önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint a magyarországi Bethlen Gábor Alap támogatta, és külön köszönet illeti meg a tábor helyszínéről gondoskodó helyi Sloga céget is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..