home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Juhásznapi összefoglaló
Martinek Imre
2010.09.08.
LXV. évf. 36. szám
Juhásznapi összefoglaló

A dobogós szakácsok foto Nedeljkov MilanHarmadízben szervezett Juhásznapot Erzsébetlakon (Belo Blato) a helyi juhászegyesület, Szabó Róbert elnöksége alatt. Mint megtudtuk, az erzsébetlaki helyi önkormányzat által is támogatott rendezvény fővédnöke a VMSZ helyi szervezete volt, továbbá a na...

A dobogós szakácsok foto Nedeljkov Milan

Harmadízben szervezett Juhásznapot Erzsébetlakon (Belo Blato) a helyi juhászegyesület, Szabó Róbert elnöksége alatt. Mint megtudtuk, az erzsébetlaki helyi önkormányzat által is támogatott rendezvény fővédnöke a VMSZ helyi szervezete volt, továbbá a nagybecskereki vízművek közvállalat és több kisvállalkozó. A húsz benevezett csapat birkapaprikás-főzésében vetélkedett, közben pedig alkalmi művelődési műsor is pergett.
- A nagyokhoz hasonlóan a legkisebbek is csatasorba álltak a fakanállal: kis bográcsukban kis birkapaprikást főztek nagy lelkesedéssel és még nagyobb sikerrel! - hallottuk adatközlőnktől, Pozsár-Halász Éva helybeli tanítónőtől. - S míg az étel rotyogott, a ''szurkolók” a hangulatot fokozó, köröző bársonyhintóra is felkéredzkedhettek egy-két kör erejéig.
A legnehezebb feladat minden bizonnyal a Pozsár István, Pálfi István és Toskov Jakab felállású zsűrié volt, hiszen a finomabbnál finomabb, gyönyörű, piros színű paprikások közül kellett kiválasztani a három legízletesebbet. Persze, lehetőleg részrehajlás nélkül... Talán épp ezért tolódott ki késő délutánra az eredményhirdetés is: a helybeliek közül Rác János és Dvorszki Deján szakácsok étekremeke lett dobogós, az első helyezést a muzslyai Rácz János bográcsosa nyerte. Jelenlétével a rendezvényt Szabó József, a Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatója is megtisztelte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..