home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Jubileumi koncertsorozat a határon túl
Martinek Imre
2017.06.02.
LXXII. évf. 22. szám
Jubileumi koncertsorozat a határon túl

Négynapos (május 31-e és június 3-a között) vendégszereplésre érkezett a Vajdaságba a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Kara Zeneművészeti Intézetének három tagú küldöttsége.

A pécsi egyetem lényegében fennállásának 650. jubileumi évfordulóját ünnepelve indított komoly- és kamarazenei koncertsorozatot, amely projektumhoz a Délvidék néhány magyarlakta települését is felzárkóztatták. Mint ismeretes, a nyitóalkalomra ez év március derekán került sor Kopácson, amely helyszínt Haraszti, Rétfalu, majd Eszék követte. A vajdasági orgonakoncertek első állomásai a bácskossuthfalvi református, illetve a tóthfalui katolikus templom voltak. Pénteken este a vendégek a torontálvásárhelyi református templomban mutatkoztak be. A szombati zárónap délelőttjén a pécsi vendégek a hertelendyfalvi református gyülekezetet keresték fel küldetésük során. Orgonán Kovács Szilárd, a PTE Művészeti Karának orgonatanára, valamint növendéke, Olasz Balázs játszott. Énekhangjával Kuti Ágnes énekművész ( szoprán ) szolgált.

A cél az volt, hogy a zenekedvelőket olyan rendkívüli produkciókkal ismertessék meg, melyre ezen a vidéken csak ritkán nyílik lehetőség. A projektum koordinálását a pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás ( KDC ) vállalta magára.

A torontálvásárhelyi helyszínen készült beszélgetésünket lapunk június 14-i számában olvashatják. Addigis meséljenek a fotók.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..