home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Jubilált a KMV
Tomek Viktor
2007.04.25.
LXII. évf. 17. szám
Jubilált a KMV

A KMV hivatalos plakátjaA XL. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén rekordszámú diák vett résztA hétvégén, pénteken és szombaton tartották KMV beszédművészeti és az irodalmi vetélkedőjének döntőjét az óbecsei Városi Színházban. Szombaton délután dr. Faragó Kornélia egyetemi tanár hirdetett...

A KMV hivatalos plakátja

A XL. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén rekordszámú diák vett részt
A hétvégén, pénteken és szombaton tartották KMV beszédművészeti és az irodalmi vetélkedőjének döntőjét az óbecsei Városi Színházban. Szombaton délután dr. Faragó Kornélia egyetemi tanár hirdetett eredményt, majd kerekasztal-beszélgetés következett, melyen a szervezés során felmerült problémákat vitatták meg. Az esti bulin két óbecsei együttes lépett föl: a Hátsók és a Golgota, valamint egy magyarországi együttes, a Subscribe. A vasárnapi gálaműsoron a díjazottak ismét színpadra léphettek.
Az idén első ízben egy fiatal lelkes csapat vállalta a szervezés nehéz feladatát. Tagjai valamikor egytől egyig a KMV résztvevői voltak. Szilágyi Miklós, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy az alapítók -- a korábbi évek vetélkedőinek lebonyolítói -- kifejezték óhajukat, hogy szívesen átadnák a stafétabotot a fiatalabbaknak. Az immár új gárda nagy lendülettel vetette bele magát a munkába, és vette az akadályokat. -- Személyesen kerestük fel a középiskolákat, találkoztunk a diákokkal, és közvetlenül nekik mondtuk el, hogy miről is szól a KMV, milyen versenyágakban lehet vetélkedni -- mondja Szilágyi Miklós. A verseny részvevőinek száma is tanúsítja, hogy a reklámhadjárat sikerrel járt. -- Kiemelném, hogy a pályamunkák között 24 műfordítás is volt: 5 nyelvről fordítottak, köztük ruszinról is, ami eddig még nem fordult elő. A legfiatalabbnak számító versenyágban, a film kategóriában is sok volt a benevező, 10 filmalkotás érkezett a versenyre. A KSZV-n hat előadást mutattak be, a KNV-n pedig (melyre 27-en jelentkeztek) 25-öt, a képzőművészeti vetélkedőre ötven pályázó 200 pályaműve érkezett.
A vetélkedő szervezésében kreatív egyetemi hallgatók, illetve középiskolás fiatalok vettek részt, és mindvégig azon fáradoztak, hogy a versenyt még változatosabbá, még izgalmasabbá és színvonalasabbá tegyék. -- Van ugyan még újítani- és fejlesztenivaló bőven, de mindenképp egy folyamatos előrelépést, a rendezvény műsorainak bővítését szeretnénk elérni. Reméljük, hogy jövőre a versenybe még többen bekapcsolódnak -- mondja bizakodva Szilágyi Miklós.
Az idén egy monográfia kiadását is beütemezték, sorolja terveiket az elnök. Megszerkesztését az egykori KMV-szervezők vállalták, az óbecsei önkormányzat pedig megígérte, hogy hozzájárul a kiadvány költségeinek a támogatásához.
Az idén ünnepelte negyvenedik évfordulóját a KMV, ebből az alkalomból találkozót szerveztek a középiskolások versenye egykori résztvevőinek. A jubileum tiszteletére új emléklapok és új emblémák készültek. A szervezők elmondták, hogy mindenképpen szeretnék megőrizni a rendezvény eddigi vívmányait és a hagyományosan jól működő elképzeléseit. -- Az idei KMV szervezésében való közreműködéséért Boros Gabriellának, a középiskolások színművészeti vetélkedője patronálásáért és Szabó Gabriellának, a népművészeti vetélkedő megszervezéséért tartozunk köszönettel. Nagyon sokat segítettek -- mondja Miklós.
Az érdeklődők naprakész információkat a www.kmvon.net címen olvashatnak a KMV-ről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..