home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Jobb szétosztani, mint kiönteni
HNO
2015.05.28.
LXX. évf. 21. szám
Jobb szétosztani, mint kiönteni

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége 2015. május 28-án — a tejtermelők kezdeményezésére és a helyi szervezetekkel együttműködve — ingyentejet osztott Topolyán, Zentán, Magyarkanizsán, Szabadkán és Adán a következő szlogennel: Jobb szétosztani, mint kiönteni, ha már a tejgyárnak nem kell a kistermelői tej. A kezdeményezésnek az volt a célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a tejtermelők tarthatatlan helyzetére Szerbiában.

Tekintse meg Szalai Attila videófelvételét és fotóit, melyek a szabadkai tejosztáson készültek, és olvassa el a gazdaszervezetek követeléseit is!



A topolyai, zentai, magyarkanizsai, szabadkai és adai gazdaszervezetek követelései:
— Vizsgálják ki, hogy az Imlek Rt. a munkája végzése során visszaélt-e a monopolhelyzetével, és a vizsgálat eredményét tegyék nyilvánossá!

— A termelőktől felvásárolt tej minimális árát a kormány határozza meg, és ez a garantált ár mindenkire nézve kötelező legyen!

— A behozatali tejre és tejtermékekre vezessenek be védővámot vagy behozatali illetéket, mellyel a hazai tejtermelők érdekeit védik!

— Rövid időn belül kezdődjön meg a nemzeti laboratórium munkája az élelmiszerek minőségének ellenőrzésére, és addig is ismerjék el a független laboratóriumok eredményeit!

— Teremtsék meg a feltételeket a családi gazdaságok által termelt tej és tejtermékek értékesítésére a helyi piacokon! Meg kell határozni a kis családi gazdaságok fogalmát, melyeknek az egyetlen bevételük a gazdálkodásból származik. A javasolt fogalom: HELYI TERMELŐ.

— Hozzák meg az új mezőgazdasági szövetkezeti törvényt, mely az EU-ban érvényes elveken alapszik!

— Ausztriai mintára alakuljon meg a Szerbiai Agrárkamara, mely szintén EU-s alapokon működne!
(Ezeket a követeléseket a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége is támogatja.)





























Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..