home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Jean-Claude Juncker lett az Európai Bizottság elnöke
Talpai Lóránt
2014.12.31.
LXIX. évf. 53. szám
Jean-Claude Juncker lett az Európai Bizottság elnöke

Ha jellemezni kellene a 2014. esztendőt, mindenképpen a politikai megmérettetéseket emelném ki, hiszen ez valójában a választások éve volt. Választásokat tartottak Szerbiában, Magyarországon, az Európai Unió összes tagországában és a világ számos más pontján. Ráadásul ezt jó néhány helyen különféle népszavazások is tarkították.

Az európai parlamenti választások után a luxemburgi kereszténydemokrata Jean-Claude Junckert választották az Európai Bizottság elnökének. Az egykori luxemburgi kormányfő, föderalista politikus ellenzi a britek által követelt számos mentesség megadását. Kitűnően ért az európai ügyekhez, és remek szónok. Politikusi munkásságát számos díjjal, kitüntetéssel ismerték el. 2005-ben elnyerte Az év európai embere címet, 2006-ban pedig az egységes Európáért tett erőfeszítések elismeréseként odaítélt Károly-díjat vehette át Aachenben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..