home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Izgalmas párharcok Magyarkanizsán
Tóth Tibor
2012.10.24.
LXVII. évf. 43. szám
Izgalmas párharcok Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában tartották meg október második szombatján a III. Csaba Ferenc birkózó-emlékversenyt és az idősebb Balassa Rudolf emlékkupát.

A gyermek, pionír, serdülő és junior korosztályú versenyre hat ország 27 klubjának 246 versenyzője nevezett be. Magyarországról a budapesti Ferencváros, a Vasas és az SMTK, a Szeged, a Kiskunfélegyháza, a Dévavára, az Orosháza, a Dunaharaszti, a Cegléd és az Abony  látogatott Magyarkanizsára, Horvátországot a Sesvetski Krajevec, a Hrvatski Dragovoljac és a Brezovica, Boszniát a Bosna és a Sarajevó,  Szlovákiát a Madar, a Naszvad és a Gabčíkovo, Szlovéniát a Muraszombat képviselte, Szerbiából pedig a vendéglátó Potisje versenyzőin kívül a Zenta, a felsőhegyi Hercules, a szabadkai Spartacus, a zombori Soko, a Kragujevac, a kragujevaci Radnički, a šabaci Vitez és a belgrádi Radnički jelent meg.
A versenyen először Vólenter Takarics Anasztázia, az önkormányzat sporttal megbízott tagja üdvözölte a jelenlévőket, majd Csaba Márta, Csaba Ferenc özvegye szólt a jelenlévőkhöz, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke, Željko Trajković üzenetét pedig Bálint Zoltán tolmácsolta.
Izgalmas párharcokat láthatott a közönség, a sok jó csapat közül különösen a magyarországi versenyzők tűntek ki, látványos dobások, pörgetések, szaltók váltották egymást. A legfiatalabb pionírok között (2001-2002-ben születettek) Pócs Előd (Hercules), Ágh Attila (Bős), Mezei József (Bős), Lukics Martin (Szeged), Seif Lukas (Bős) és Kukli Kristóf (Potisje) szerzett első helyet. A 2003-2004-es mezőnyben Kiss Benedek (Szeged), Molnár Ferenc (Potisje) és Szabados Noémi (FTC) végzett az élen. A fiatalabb pioníroknál Vilhelm Zoltán (UTE), Szenttamási Tamás (SMTK), Mohella Flórián (Cegléd), Losonc Dávid (SMTK), Filip Smetko (Sesvete), Vrábel Ákos (Potisje) és Szabó Bálint (Szeged) állhatott a dobogó legfelső fokára, a pionír lányoknál Fábián Anna (Potisje) nyert, az idősebb pionírok között pedig Kecskeméti Ferenc (Nyersapáti), Vilhelm Richárd (UTE), Ladijánszki Ádám (Orosháza), Lakatos Tamás (Cegléd) és Papp Lajos (NAS). A serdülők csoportjában  Gabilien Jurić (Hrvatski Dragovoljac), Filip Sačić (Sesvete) és Vadász Anna (Potisje) diadalmaskodott, az ifik között pedig Gazdag Krisztián (Potisje), Matej Lipovac (Hrvatski Dragovoljac) és Fék Szabolcs (SMTK) aratta le a babérokat.
A legeredményesebb magyarka-nizsai birkózónak járó díjat Molnár Ferenc kapta, a legeredményesebb külföldi birkózó a ceglédi Lakatos Tamás lett, a verseny legeredményesebb birkózójának Filip Sačić (Sesvete) bizonyult, a vándorserleget a magyarkanizsai Vrábel Ákos, a Balassa Rudolf-emléklapot pedig szintén a Potisje birkózója, Gazdag Krisztián érdemelte ki.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..