home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Iskolatáskát, de milyet?
(Összeállította: re)
2014.08.27.
LXIX. évf. 35. szám
Iskolatáskát, de milyet?

Kezdődik az iskola. Ha még nem vettük meg az iskolatáskát, itt az ideje. De nem mindegy, hogy milyet választunk, hiszen gyermekünk egész évben cipeli majd. Azt sem könnyű eldönteni, hogy az olcsót vagy a drágábbikat, háti- esetleg oldaltáskát vegyünk-e. Segítünk dönteni!

Legyen benne hely mindennek!

Manapság nagyon sok mindent visznek az iskolatáskában a gyerkőcök. Lényeges szempont, hogy minden elférjen benne: a tankönyvek, a füzetek, a tolltartó, az uzsonnásdoboz, a vonalzók és az egyéb tanszerek. Éppen ezért válasszunk többrekeszest, melynek kisebb, elkülönített része is van, és nem árt, ha kívülről is található rajta egy-egy zseb. Ebbe kerülhet bármi, ami nem törékeny (pl. ivóvizes flakon, pénztárca, papír zsebkendő stb.). A táska belseje legyen tágas, de ne gyűrődjenek benne a könyvek és a füzetek.

Óvja a gerincet!

A jó iskolatáskában van hátmerevítő. Ez a gerincoszlop egyenesen tartásáról gondoskodik, arról nem is beszélve, hogy a súlyt könnyebb a háton, egyenletesen eloszlatva vinni, mint az egyik vállon vagy kézben. A vállpántok legyenek elég szélesek, párnázottak, hogy a kisdiák számára kényelmes legyen a táska viselete.

Ha hátizsák, akkor milyen?

A kamaszok már nem hordanak klasszikus iskolatáskát, inkább hátizsákot. Ezért is nagyon fontos, hogy ügyeljünk rá, milyet választunk. A klasszikus hátizsák a legjobb, mivel egyenletesen oszlik el benne a súly, ezért nem fog fájni a gyermek háta. Az igazán gerinckímélő hátizsáknak merev, vastag és puha a háttal érintkező része. Ha olyan fajtát veszünk, amelynek nincs kibélelve a hátrésze, a könyvek nyomni fogják a gyerek gerincét.

Oldaltáskát ne!

Bármennyire divat is az oldaltáska, gyerekeknek nem ajánlatos. Egy lelkiismeretes diák minden könyvet magával hord, ezért a táskája nagyon nehéz. Ha ezt a néhány kilót mindig csak az egyik oldalon cipeli, akkor könnyen gerincferdülése lehet, és idővel egy helytelen, féloldalas testtartás is kialakulhat nála. Legyünk tehát körültekintőek, tartsuk szem előtt gyermekünk egészségét, és ha a pénztárcánk megengedi, inkább a drágább, márkás változatot vegyük meg — már csak azért is, mert ezáltal akár két-három évre is megoldhatjuk az iskolatáskagondot. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..