home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Irány a Reki!
Tóth Tibor
2018.06.25.
LXXIII. évf. 25. szám
Irány a Reki!

A bácskossuthfalvi Rekreációs Központ június 8-án nyitotta meg kapuit a fürdőzők előtt. A rengeteg zöldfelülettel tarkított, három medencét magában foglaló szabadidőközpont már harmadik éve fogadja a hőség elől a hűs vízben vagy az árnyékban menedéket kereső vendégeket. A Reki népszerűsége határtalan, hiszen az elmúlt nyáron mintegy 30 000-en látogatták meg a létesítményt.

A bácskossuthfalvi helyi közösség 2013-ban vásárolta vissza a csődbe jutott Rekreációs Központot, majd megkezdődött a komplexum felújítása. Központi fűtést szereltek be, helyreállították a villanyvezetékeket, majd felújították és üzembe helyezték a tekepályát. Vadonatúj, 8 x 10 méteres kismedencét építettek a gyerekeknek kompenzációs medencével, feszített víztükörrel, európai uniós szabványoknak megfelelő gépészeti berendezésekkel. A 16 x 25 méteres medence építéséhez 2014 második felében fogtak hozzá, a megnyitására 2015 szeptemberében került sor, tavaly június végén pedig a wellnessmedencét is átadták rendeltetésének.


Sokak kedvence, a wellnessmedence

Ottjártunkkor az esős, borongós időjárás miatt senki sem vállalkozott megmártózni a vízben, viszont a Reki alkalmazottai szaporán takarították és csinosították a létesítményt: füvet kaszáltak, levelet sepregettek, hogy a napos idő újbóli beköszöntével minden tökéletes állapotban várja a vendégeket.

— Az idén is három medencével várjuk a fürdőzőket, a kikapcsolódni vágyókat. A 16 x 25 méteres nagymedencénk egyik fele 1,3 méter mély, a másik pedig fokozatosan mélyül egészen 2 méterig. A 100 négyzetméter alapterületű wellnessmedencénk a legnépszerűbb, hidroágy, nyak- és hátmasszírozó, Amazonas esőerdő, jakuzzi és különféle vízesések találhatóak benne. A víz hőmérsékletét napkollektorok segítségével melegítjük. A 8 x 10 méteres gyermekmedence mélysége 50 cm-nél kezdődik és 90 cm-ig mélyül fokozatosan. A fürdő területén két trambulint is felállítottunk, emellett a gyerekeket hinták és homokozók, a sportolni vágyókat pedig strandröplabda- és homokfocipálya várja — mondta Kucor Róbert, a Reki igazgatója.

— A wellnessmedence főleg az idősebb korosztály számára készült, viszont a fiatalok és a gyerekek érdeklődését is felkeltette. A következő idény kezdetére a valamikori olimpiai medence helyén — ahol most a strandröplabda- és homokfocipálya található — további fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani. A jelenlegi nagymedencénkhez hasonlóan az újat is 1,3—2 méteres mélységűre tervezzük, több vízesést is tartalmaz majd. Inkább ezt képzeltük el a labdajátékok számára, a meglevő medencénkben pedig főleg az úszás szerelmesei hódolhatnak majd a szenvedélyüknek. Emellett még két medencét tervezünk a mostani sportpályák helyére, tehát ezek elkészültével összesen hattal várjuk vendégeinket. Távlati terveink közé néhány medence lefedése tartozik, így egész évben nyitva tarthatnánk — mondta az igazgató.


Kucor Róbert, a Reki igazgatója, háttérben a 16 x 25 méteres nagymedencével

Folyamatban van a Reki konyhájának korszerűsítése, ez a munka az idei nyárra még nem ért véget, jövőre azonban a konyha már minden bizonnyal fogadni fogja a napi menüebédet és a különféle specialitásokat igénylő vendégeket. A gyorsétterem viszont teljes gőzzel üzemel, itt többféle lángos, sült krumpli, hamburger, rostélykolbász és palacsinta kapható, a kínálat pedig hamarosan pizzával, csevappal és plyeszkavicával bővül. Természetesen üdítő, csapolt sör és fagylalt is vásárolható a fürdőhelyen.

 

A bácskossuthfalvi Rekreációs Központ  Facebook-oldala: www.facebook.com/bacskossuthfalva.reki

 

A nyár folyamán több zenei rendezvényt szerveznek a látogatók számára. Minden hétvégén lemezlovasok szórakoztatnak a terasz alatti részen, a legnagyobb esemény pedig a 40 éves Beatrice zenekar jubileumi koncertje lesz, melyre augusztus 17-én kerül majd sor. A múlt héten kezdődött labdarúgó-világbajnokságot kivetítőn kísérhetik figyelemmel a szurkolók, ezenkívül lesz esti fürdőzés, továbbá fitneszedzéseket is tartanak. Kezdők és haladók számára úszásoktatást szerveznek, melyre június 26-áig lehet jelentkezni.

— A belépő árával kapcsolatban egy kisebb változásról tudok beszámolni: a helyi lakosok kedvezményes jegyet igényelhetnek. Ehhez a személyi igazolvány felmutatásával egy úgynevezett Moravica-kártyát kell igényelniük, melyet ingyen kaphatnak meg a Teleházban. Ötéves korig nem kell fizetni a belépőért, a hat és tizennégy év közötti gyerekek és a nyugdíjasok számára 100, a felnőtteknek pedig 150 dinárba kerül. Akiknek nincs kártyájuk, azok számára ötéves korig szintén ingyenes a napijegy, a hat és tizennégy év közötti gyerekek és a nyugdíjasok 200, a felnőttek pedig 300 dinárt fizetnek érte. A kedvezményekről és az árjegyzékről honlapunkon, a www.reki.rs oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők — mondta Kucor.

A bácskossuthfalvi Reki augusztus 31-éig 10 és 19 óra között várja a látogatókat, a labdarúgó-világbajnokság idején pedig a mérkőzések végéig üzemel.


A gyermekmedence


A strandröplabda- és homokfocipályán a tervek szerint újabb medencék létesülnek


A terasz alatt a labdarúgó-vb-t vetítik, és ugyanitt kerül sor a hétvégi bulikra is


Folyamatos a zöldfelületek karbantartása

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..