home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Irán–Portugália 1:1 (0:1)
Tóth Tibor
2018.06.25.
LXXIII. évf. 25. szám
Irán–Portugália 1:1 (0:1)

B csoport, 3. forduló

Szaranszk, Mordovija Aréna,  41 685 néző, vezette: Cáceres (paraguayi)

Gólszerzők: Anszarifard (11-esből) a 93., illetve Quaresma a 45. percben.

Irán: Beiranvand – Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi) – Taremi, Dzsahanbahs (Goddosz), Ezatolahi (Anszarifard), Ebrahimi, Amiri – Azmun.

Portugália: Rui Patríció – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – Quaresma (Bernardo Silva), W. Carvalho, Adrien Silva, Joao Mário (Moutinho) – André Silva (Guedes), C. Ronaldo.

Látványos játék helyett nagy küzdelmet hozott a két válogatott összecsapása. A mérkőzés előtt még Irán is játékban volt a továbbjutást illetően, hiszen esetleges győzelmével Portugáliát elbúcsúztatta volna a tornától. Az Európa-bajnok az első félidő végén jutott vezetéshez, amikor Quaresma külsővel lőtte ki a hosszúsarkot. A második félidő elején Ronaldo eldönthette volna a továbbjutást, de büntetőjét az iráni kapus ragyogó érzékkel hárította. Ez volt a vb 19. tizenegyese és ezzel megdőlt az eddigi rekord, hiszen az 1990-es, az 1998-as és a 2002-es vb-n is összesen tizennyolc büntetőt ítéltek a játékvezetők. És hol van még a vége...

A 92. percben a paraguayi játékvezető megítélte a világbajnokság 20. büntetőjét, amit Anszarifard magabiztosan értékesített. Irán minden erejével a győztes gól megszerzésére törekedett, amire megvolt a lehetősége, de Taremi a lecsorgó labdát a rövid felső mellé lőtte. A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország–Marokkó 2:2.

A végső sorrend: 1. Spanyolország 5 (6:5), 2. Portugália 5 (5:4), 3. Irán 4 (2:2), 4. Marokkó 1 (2:4) ponttal.

A nyolcaddöntőbe Spanyolország és Portugália jutott. Az első két nyolcaddöntőben Uruguay–Portugália és Spanyolország–Oroszország a párosítás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..