home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
In memoriam gróf Batthyány Lajos
Tóth Lívia
2017.03.14.
LXXII. évf. 10. szám
In memoriam gróf Batthyány Lajos

A hagyományokhoz híven, Zentán megemlékezést tartottak a Városháza oszlopcsarnokában gróf Batthyány Lajos emléktáblája előtt.

Batthyány Lajos grófnak, az első felelős magyar kormány miniszterelnökének életútjáról Szabó Lívia történelemtanár beszélt. A „népek tavaszának” magyar reményeit megvalósítani igyekvő mártírhalált halt politikus tettei előtt alkalmi műsorral a Zentai Gimnázium diákjai tisztelegtek Juhász Aranka magyar nyelv és irodalom szakos tanár felkészítésében. 

Gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál a Magyar Nemzeti Tanács kegyeleti virágait Perpauer Attila helyezte el, Szabadka Város Önkormányzata nevében Horváth Tímea alpolgármester és Bunford Tivadar, a városi képviselő-testület elnöke, Zenta község önkormányzata képviseletében Ceglédi Rudolf polgármester hajtott főt. A koszorúzáson részt vettek a VMSZ zentai helyi szervezetének, a Magyar Mozgalomnak, a VMDK-nak, a Magyar Polgári Szövetségnek és a Jobbik délvidéki szervezetének a képviselői is.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..