home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Húsz éve nem érkezett annyi pénz Bajmokra, mint 2014-ben
Balázs Szilvia
2015.03.25.
LXX. évf. 12. szám
Húsz éve nem érkezett annyi pénz Bajmokra, mint 2014-ben

A pénzhiány minden helyi közösségben nagy gondot okoz, ezalól Bajmok sem kivétel. Ha a Bajmok és Bácsalmás közötti határátkelő 24 órán át nyitva tartana, az talán újabb befektetőket vonzana a környékbeli településekre is, és sikerülne munkahelyeket teremteni. 2015-ben tehát ez az egyik legfontosabb cél — mondta Simon Zsolt, a helyi közösség elnöke.

— 2014-et sikeresnek mondhatom. Legalább húsz éve nem kaptunk annyi pénzt a különféle beruházásokra, mint tavaly. Négy jelentős projektumot sikerült megvalósítanunk. Ezek közül a legfontosabb a Bajmok—Bácsalmás-határátkelőhöz vezető út felújítása volt, mely sikeresen be is fejeződött. Úgy értesültem, hogy már a tavasszal elkezdődik magának a határátkelőnek, az ott található objektumoknak a kiépítése, modernizálása is. Ezzel befejeződhetne egy húsz éve tartó huzavona, hiszen a bajmokiak és a környékbeliek már régóta kérik, hogy a határátkelő 24 órán át tartson nyitva. Ez most megvalósul, és az emberek egy modern, európai színvonalú határátkelőt kapnak, tudomásom szerint még az idén ősszel. Talán ez a legjelentősebb projektum, melyet 2014 folyamán, illetve az idén sikerül(t) megvalósítanunk az illetékes szervekkel együttműködve — nyilatkozta az elnök.

Megkezdődött a Rade Končar utcának a Matijević Agrar székhelyéig tartó szakaszának javítása is. Simon Zsolt elmondta: ez a projektum a szabadkai önkormányzat és a Matijević cég közös befektetésének köszönhető, és a munkálatok első részével már végeztek is. A második szakasz — egy új aszfaltréteg felvitele a már meglévőre — néhány héten belül kezdődik meg.

— 2014-ben sikerült megtisztítanunk a kanálisokat, a Krivaja patak bajmoki szakaszát, valamint a kendergyár körüli kis tavak egyikét is. Három tóról van szó, az egyiket tavaly tettük rendbe, a másik kettőt az idei évre terveztük. Kapcsolatban állunk a helyi horgászegyesülettel, szeretnénk halastavakat is kialakítani, halőrszolgálat is lenne... A kendergyár környékén egy olyan tiszta, kellemes környezetet szeretnénk megteremteni, ahol nemcsak a bajmokiak, hanem a környékbeliek, sőt, a határon túlról érkezők, a természetbarátok, a hobbihorgászok is jól érzik magukat.

A Krivaja patak megtisztításával az egész falu szinte új arculatot kapott, hiszen a meder korábban tele volt hulladékkal. Az idén nyáron a falu központját átszelő patak medrének kibetonozásával befejeződik a munkálatok utolsó szakasza is.

— A 2014-ben megvalósult nagyobb projektumok közül ez a negyedik, de az sem kevésbé fontos, hogy a sportcsarnokban újra van fűtés. Ezenkívül felújítottuk a tetőt, a csatornákat, az öltözőket, így a helyi Vuk Karadžić Általános Iskola tanulói és a sportolni vágyók is zavartalanul használhatják az objektumot.

2015 Bajmokon választási év. A helyi közösség elnöke szerint az illetékesek eddig sem kampánycélból dolgoztak, és ezután sem terveznek hasonlót.

— Folyamatos munkát végeztünk a mandátum idején, az eddig elért eredményeink is minket igazolnak. Ha a májusban esedékes helyi közösségi választáson a bajmokiak ismét bizalmat szavaznak nekünk, folytatjuk a munkát az eddigi tempóban — ígéri Simon Zsolt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..