home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Húsvéti asztaldíszek
(re)
2015.04.01.
LXX. évf. 13. szám
Húsvéti asztaldíszek

Itt a húsvét, karácsony után a második legjelentősebb egyházi ünnepünk, mely egyúttal a tavasz köszöntéséről is szól. A szép idő és az ünnepvárás vidám, kellemes hangulatot kíván meg a lakásunkban is. Íme néhány ötlet, milyen asztaldíszekkel tehetjük színesebbé az otthonunkat.

Tojásgyertyák

Ez a mutatós asztaldísz pillanatok alatt elkészül, nincs egyébre szükségünk, mint egy lapostányérra, valamint néhány készen megvásárolható, tojás formájú, lehetőleg többszínű gyertyára. A tányér szélén állítsuk sorba a gyertyákat kör alakban, majd középre is állítsunk egyet. A gyertyák közti réseket töltsük ki apró élő vagy művirágokkal, esetleg mohával. Már az ünnepi ebédnél meggyújthatjuk a gyertyákat, az esti meghitt vacsoránál pedig kötelező!

Virágok a tojástartóban

Egy egyszerű tojástartó dobozra lesz szükségünk, melybe vagy ikebanába való szivacsdarabokat, vagy műfüvet rakunk. Ezután egy kis csokor virágot is elhelyezhetünk. Fontos, hogy élénk színű kiegészítőket is használjunk: szalagot, tüllt, csipkét stb. Válasszunk nárciszt, jácintot, fürtös gyöngyikét vagy aranyvesszőt!

Tüllbe csomagolt tojások

A húsvéti főtt tojást ne a hagyományos módon tálaljuk, hanem készítsünk apró tüllbatyukat, és ezekbe csomagoljuk. Vágjunk a tüllből négyzet alakú darabokat, tegyük középre a tojást (vagy a tojásokat), fogjuk össze a négy sarkot, majd kössük össze egy szép díszszalaggal. Helyezzünk egy-egy tojásbatyut a tányérokra. Ne aggódjunk, a tojásnak nem lesz semmi baja a tülltől, még akkor sem, ha meghámozva raktuk bele. A locsolókat is meglephetjük ilyen hímes tojással.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..