home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás
MTI
2016.07.07.
LXXI. évf. 26. szám

Az idősebbeknek különösen figyelniük kell arra, hogy kánikulában elegendő folyadékot fogyasszanak, mert ötvenéves kor felett csökken a szomjúságérzet — mondta az M1 aktuális csatornán szerdán Maurovich-Horvat Pál kardiológus.

Hangsúlyozta: legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani ilyen időben, de ennél jóval többre lehet szükségük az aktív életmódot élőknek, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből.

Maurovich-Horvat Pál elmondta: ajánlatos olyan italokat — például ásványvizet, gyümölcsteát vagy gyümölcslevet — fogyasztani, amelyek segítik a kiürülő ásványi anyagok pótlását, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az alkohol- és koffeintartalmú italok serkentik a dehidratálódást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..