home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hogyan mondjam?
(Hogyan mondjam? projektcsapat)
2015.06.01.
LXX. évf. 21. szám
Hogyan mondjam?

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium harmadikos, polgári nevelésben részesülő tanulói több héten át tervezték a Hogyan mondjam? elnevezésű projektumukat. Megvalósítására május 13-án került sor a gimnázium épületében.

Az idegen nyelvek ismeretének fontosságára emlékeztettek, rendhagyó módon. A Jovan Jovanović Zmaj és a Đuro Salaj Általános Iskolák elsősei voltak a célcsoport Grubanov Martinek Emília és Soós Hedvig tanító nénik vezetésével.

Négy pultnál négy nyelvbe „kóstolhattak bele” a kisiskolások. „Franciaországban” a két-három alapszó mellett sajtot, azaz age-t kóstolhattak. „Spanyolországban” tortilla chips segítségével tanultak meg számolni tízig. Az angol állt az elsősök füléhez a legközelebb, hiszen ezt a nyelvet már az iskolában is tanulják. „Angliában” english breakfast tea-t, azaz angol reggeli teát kortyolgattak az új szavak mellé. Németországot — a német szavakon és mondókán kívül — a bajor kifli és perec varázsolta oda.

A végén a projektértékelés sem maradhatott el. A kicsik visszajelzései a tanultakról, az élményekről: az angolok a teát tejjel isszák; Párizs a szerelmesek városa; Párizsban van az Eiffel-torony; bajor kiflit ettünk; számoltunk; tetszett az étel, a nyelv meg azok, akik tanítottak bennünket; a zászló tetszett; jó volt, hogy a lányokkal tanultunk, és hogy a végén beszélgettünk. A tehetséggondozó gimnázium csapatának tagjai: Novák Lea, Paszterkó Viktor, Szekeres Renáta, Balázs Piri Natália, Lajkó Fanni, Vituska Olivér, Hubai Dóra, Nyers Szanella, vezetőtanár: Roncsák Petrovics Erika pedagógus.

Akik megtanultak spanyolul számolni

Az óra végén elfogyott a bajor kifli

Az angol nyelv ismerősen csengett

4. A francia pult

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..