home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2015.09.13.
LXX. évf. 36. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

Miközben nyugdíjasok ezrei kénytelenek minimális járadékból megélni, a nyugdíjalap vezetősége szinte szórja a pénzt. Azok a tagok, akiknek módjukban áll bármi címen munkaidőn túli órákat beírni elszámolásukba, minden lelkifurdalás nélkül megteszik. Nem számít, hogy túlórára csak azoknak van joguk, akik szükség esetén a végzéseket kénytelenek megfogalmazni.

Új helyi szervezet Meggyesen

A nyugdíjasok csantavéri szervezetének értekezletén részt vett kilenc meggyesi (višnjevaci) személy, aki tagja a csantavéri vezetőségnek. Igyekeztek kihasználni az alkalmat, hogy a szabadkai nyugdíjas-egyesület vezetőségének három tagja (Dragica Lučev elnök, Berkes Béla titkár és Grgo Bačlija jogász) is jelen volt, mert úgy gondolták, ennek ténye megkönnyíti céljuk elérését: önálló helyi szervezetük megalapítását. Az ülésen azonban Szabó József, a csantavériek kitűnő elnöke maga javasolta a meggyesiek kérésének teljesítését, melyet minden jelenlévő elfogadott, beleértve a városi vezetőség tagjait is. Így feleslegessé vált minden győzködés, és inkább a tennivalók kerültek előtérbe. A városi vezetőknek csak egy kérésük volt: az alakuló közgyűlést ne a nyár végén tartsák meg, hanem inkább az ősz elején, amikorra befejeződnek a nagy mezőgazdasági munkák. Ez alatt az idő alatt a meggyesi aktivisták elkészítik munkatervüket, valamint javallatukat a szűkebb vezetőségük tagjairól, a szabadkaiak pedig átvállalják a közgyűlés megszervezését, beleértve az érdekelt tagok meghívását is. Ez utóbbi természetesen úgy lehetséges, ha idejében megkapják a jelentkezők névsorát.

Vezetőink nemigen spórolnak

Miközben nyugdíjasok ezrei kénytelenek minimális járadékból megélni, a nyugdíjalap vezetősége szinte szórja a pénzt. Azok a tagok, akiknek módjukban áll bármi címen munkaidőn túli órákat beírni elszámolásukba, minden lelkifurdalás nélkül megteszik. Nem számít, hogy túlórára csak azoknak van joguk, akik szükség esetén a végzéseket kénytelenek megfogalmazni.

Egyébként az igazgató havi fizetése 165 464, a helyetteséé 144 805, a kisegítőé 134 776, az igazgatóság főnökéé 98 656 dinár. Emellett az alap vezetői időnként 32 000 dináros külön jutalmat is kapnak.

Érdemes megjegyezni, hogy Žabari községben a legkisebb nyugdíj 12 124 dinár. 

RÖVIDEN

VRNJAČKA BANJÁN, az úgynevezett Harmadik Életkor tagjainak országos sportversenyén az idén újra részt vesznek a szabadkai szervezet sportolói. Az öregek olimpiáját egyébként szeptember 29-én rendezik meg. Szeptember 23-án, mintegy előkészületként, az észak-bácskai nyugdíjasok a topolyaiak szervezésében Pacsér új sportközpontjában mérik össze erejüket.

GAZDAG PROGRAMJUK LESZ az idén a szabadkai szervezet sportolóinak. Az eszékiek újra meghívták őket a lassan nemzetközivé növő versenyükre, melyet szeptember 9-én tartanak meg. A sportolókat ezúttal elkíséri a szabadkai szervezet küldöttsége, mely részt vesz Eszék város ünnepi műsorában. Egyébként mindkét rendezvényen ott lesznek Horvátország, Magyarország és Szerbia nyugdíjasai, illetve még Bosznia-Hercegovina és Montenegró részvétele is elképzelhető.

A NYUGDÍIJASOK ADAGIO ÉNEKKARA az idén még legalább két nagy hangversenyt tart. Hamarosan részt vesz Vajdaság kórusainak évi szemléjén, majd október 1-jén a Napsugaras Ősz községi díszülésének műsorában.

TILTAKOZÓ SOROZATRA készülnek Szerbia nyugdíjasai, mivel úgy vélik, hogy a kormány nagy részüket nehéz gazdasági és szociális helyzetbe sodorta. A megmozdulásokat természetesen a nyugdíjas-szakszervezetek irányítják, mert úgy vélik, a nyugdíj növelése mesebeszéd.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..