home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hirdesd az igét
Martinek Imre
2016.05.27.
LXXI. évf. 21. szám
Hirdesd az igét

Május 27-e és 29-e között rendezik meg Budapesten a XIII. Református Zenei Fesztivált.

Mottó: „Legyen minden évben Budapesten egy alkalom, amikor mi, keresztyének/keresztények néhány ezren együtt lehetünk, hogy közös ének- és imaszolgálattal erősítsük hitünket és összetartozásunkat!”

A REFORMÁCIÓ 500 és az ÖKUMENÉ jegyében telő háromnapos, ökumenikus, nyolc helyszínen (Bakáts tér, Ráday utca, Kálvin tér, Kálvin téri református templom, Lónyay Utcai Református Gimnázium, Ádám Jenő Zeneiskola, valamint a Nemzeti Múzeum kertje) megrendezett fesztivál kiemelt eseményei, illetve annak gazdag kísérőrendezvényei egyaránt a testvéregyházi összetartozást, a hitet és a baráti kapcsolatok kialakulását segítik elő. A fesztivál lapozható  programfüzete az alábbi linken érhető el: http://www.rzf.reformatus.hu/musorfuzet


Az idei református zenei rendezvénysorozat 2016. július 2-án folytatódik, a XV. Református Énekek nevű hangverseny-istentisztelettel. Az eseménynek a budapesti Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme biztosít befogadó helyszínt. A szolgálaton részt vevő 370 fős kárpát-medencei egyesített református kórust Arany János, Berkesi Sándor, Erdélyi Dániel, Oláh Gábor és Süli Kinga karnagyok vezénylik. Orgonán Finta Gergely játszik. Tartsanak velünk akkor is!


A rendezvény helyszíneiről fényképes beszámolókkal lapunk külmunkatársa, Martinek Imre jelentkezett:

Az első nap képei:
A második nap képei:

 
A harmadik nap képei:

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..