home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Hétfő... vasárnap, jó dolgunk van, mint erdőben a madárnak!
Martinek Imre
2018.06.13.
LXXIII. évf. 23. szám
Hétfő... vasárnap, jó dolgunk van, mint erdőben a madárnak!

Kettőezertizennégy szeptember elsején még huszonketten voltak...


A szerző felvételei

„Hétfő...vasárnap, jó dolgunk van, mint erdőben a madárnak!“ – zengett az iskola tornatermét és az egybegyűltek szívét egyaránt csordultig töltő dal. Ballagási ünnepség volt. Június 13-án. Torontálvásárhelyen. Bakator János tanító bácsi negyedikes osztályközösségében. Versek, énekek, sormagyar és egyéb tánckoreografia, bábelőadásba foglalt mese a Négyszögletes Kerek Erdőből...

Alkotórészecskéje volt mindez annak a kora délutáni szerdai találkozónak, mely minden pörgősége és önfeledt vidámsága ellenére egy picinykét azért a búcsúzkodással járó szomorkodás hangulatát is átvette. Odakünn – ki tudja, talán a nyomaték kedvéért?!, a várva várt eső is eleredt egy fértályórára.

Kettőezertizennégy szeptember elsején, vagyis elsősökként, még huszonketten voltak. Aztán időközben sajnos, nyolcan is külföldre költöztek közülük. A nyilvános köszönetmondás és névsorolvasás pillanataiban János tanító bácsi őróluk sem feledkezett meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..