home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hertelendyfalvi tavasz
Martinek Imre
2009.04.22.
LXIV. évf. 16. szám
Hertelendyfalvi tavasz

mottó: ''Boldog ember az, aki az Úrba vetette bizodalmát.” (Zsolt. 40:5)
Konfirmálási emlékHa merünk hinni, a leggennyesebb sebre is létezik gyógyír, a legmélyebb gödörből is van felkapaszkodásra lehetőség! Ezt sugallják az újraéledő tavasz hírnökei, amelyek a környezetmérgező...

mottó: ''Boldog ember az, aki az Úrba vetette bizodalmát.” (Zsolt. 40:5)
Konfirmálási emlék

Ha merünk hinni, a leggennyesebb sebre is létezik gyógyír, a legmélyebb gödörből is van felkapaszkodásra lehetőség! Ezt sugallják az újraéledő tavasz hírnökei, amelyek a környezetmérgező gyáróriások csúfította szemhatárt igyekeztek szebbé varázsolni a pancsovai külvárosban. De ezt a célt szolgálta Bernád Ilona erdőszentgyörgyi (Erdély) szülész-asszisztensnő, népi és természetgyógyász tartalmas előadása is, melyre a Tamási Áron Székely--Magyar Művelődési Egyesületben került sor a közelmúltban. A pillanatnyi biztató sort a húsvétvasárnapi konfirmálás zárta.
Az idén is, akárcsak az elmúlt esztendőben, Halász Béla tiszteletes úr felkészítésében négy fiatal állt ki gyülekezete elé Hertelendyfalván. A református keresztyén egyház úrvacsorázó közösségébe való felvételük előtt Kerekes Judit, Kerekes Dávid, Balog Krisztina és Balog Roland szüleik fogadalmát erősítették meg, amelyet azok a nevükben tettek hajdanán, megkeresztelésük alkalmával. Hogy állhatatosak maradnak keresztyén hitükben, megtartva mindazt, amit tanultak, örököltek őseiktől. Miként azt az útravalóul kapott lelkészi intelmet is, hogy erő és hit nélkül csak sodródni lehet ebben a megpróbáltatásokkal teli világban, a kisebb ellenállást választva a mindennapok megéléséhez.
És sajnos egyre gyakrabban az önként vállalt beolvadást, a megalkuvó nyelvi önmegtagadást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..