home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Helyi termékek kiállítása
Tóth Tibor
2012.11.28.
LXVII. évf. 48. szám
Helyi termékek kiállítása

A Ludaspuszta Térségi Társulás szervezésében, a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság támogatásával immár negyedik alkalommal került sor a Helyi termékek kiállítására a hajdújárási művelődési otthonban.

A rendezvényen több mint negyven helyi és környékbeli termelő és kézműves mutatta be termékeit. Az asztalokon a házi készítmények bő választéka várta a vásárlókat: a méztől, a befőttektől, lekvároktól kezdve a süteményeken, a savanyúságokon át a borokig, pálinkákig, házi tésztáig szinte minden kapható volt. Nem maradtak el a közelgő ünnepeket előrevetítő dísztárgyak, karácsonyi díszek, virágkompozíciók sem. Ábrahám Csilla, a Ludaspuszta Térségi Társulás elnöke elmondta, hogy a kiállítás eredeti célja helyi értékeink bemutatása, hagyományaink továbbadása, valamint a termelők és a vásárlók közötti kapcsolat fejlesztése volt. Egy hagyományőrzéssel és házi termékekkel foglalkozó szegedi szervezettel közös projektumot indítottak útjára.
— Az Agrocraft projektum keretében tíz-tíz terméket emeltünk ki, s egy közös márkanevet találtunk, a Juliska márkanevet. Megjelentettünk egy termékkatalógust, melyben tíz-tíz olyan szegedi, illetve hajdújárási házi termék szerepel, amelyek készítését szüleinktől, nagyszüleinktől örököltük. A megélhetési lehetőség itt van az orrunk előtt, csak tudni kell élni vele — mondta.
A kiállítást Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke nyitotta meg. A többi között elmondta, hogy az ilyen jellegű kiállítások is bizonyítják: van jövője annak, aki helyben szeretne megélni.
— A kiállított termékeket megtekintve látszik, hogy a vajdasági magyar közösségünk életre való közösség, melyben megvan az akarat, hogy szülőföldjén érvényesüljön. Remélem, hogy az ország elindul egy helyesebb úton, s akkor mindenkinek lehetősége lesz visszatérni ide, mivel ehhez már nemcsak a honvágy, hanem a megfelelő gazdasági háttér is meglesz. Kívánom, hogy ez a kiállítás egy újabb lépés legyen magyarként való megmaradásunk útján, s újabb lehetőséget villantson föl az utánunk jövő generációk előtt, s hogy hozzásegítsen ahhoz, hogy egy olyan országrész legyünk, melyben érdemes lesz élni, gondolkodni, dolgozni, összefogni — mondta Pál Károly.
A kiállítás vasárnap este zárult. 
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..