home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Helyi erőkkel a felsőházban
Tóth Tibor
2017.08.14.
LXXII. évf. 32. szám
Helyi erőkkel a felsőházban

A Tisza Menti Labdarúgóliga tavaszi idényének legkellemesebb meglepetése az adai AFK csapata volt.

A korábbi kiváló kapus, Rohacsek Aurél együttese az őszt még csak a 9. helyen zárta, a tavasszal azonban szárnyalt, és tíz győzelemmel, valamint két vereséggel a táblázat 4. helyén fejezte be a pontvadászatot. A kiváló helyezés már csak azért is elismerésre méltó, mert a csapatot kizárólag Ada községbeli játékosok alkották.

A klubban az utánpótlás-nevelésre és a fiatalokra helyezik a hangsúlyt, továbbá népszerűsíteni szeretnék a sportot meg az egészséges életmódot. A négy edzőből háromnak megfelelő szakképesítése van, hamarosan a negyedik is oklevelet szerez.

— Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek jó kezekben legyenek, örömmel jöjjenek focizni, testileg és szellemileg egyaránt fejlődjenek. Ha ez mind megvalósul, akkor az eredmények sem maradnak el. Több mint száz községbeli igazolt játékosunk van, aki szinte minden kategóriában versenyzik. Célunk, hogy minél több fiatal a sportot, azon belül pedig a labdarúgást és az AFK-t válassza. Felnőttcsapatunk nagyon jól összeállt, a tapasztalat és a fiatalos lendület ötvözete kiváló kombinációnak bizonyult. Elismerés illeti a focistákat, hiszen ingyen játszották végig a bajnokságot, a klubtól semmilyen járandóságot nem kaptak. Mindannyian szívügyüknek tartják az AFK-t. A pályán és azon kívül is bizonyították, mennyire fontos számukra az adai labdarúgóklub. Az eredményes játék egyre több nézőt csalogatott ki a mérkőzésekre, gyakran 200-250-en tekintettek meg egy-egy bajnoki meccset — mondta Tóth Tamás, az AFK Labdarúgóklub elnöke.


Az AFK serdülői (AFK felvétele)

A csapat július végén kezdte meg a felkészülést a 2017/2018-as bajnoki idényre. A vezetőség erősítéseket tervezett, de csakis községbeli játékosok érkeznek a klubba. Akár még a magasabb rangfokozatba jutás is szóba kerülhet.

— Ha a csapat kiharcolja a feljutást, akkor a klub gondoskodik az ehhez szükséges anyagi háttérről. Elégedettek leszünk a tisztességes helytállással is, ami az élmezőnyt illeti, de ha a csapat megszerzi a bajnoki címet, mi támogatni fogjuk a Szabadkai Körzeti Ligába való jutást — emelte ki a klubelnök.

Az AFK kiválóan együttműködik a Topolyán létesült labdarúgó-akadémiával. A tehetségesebb játékosokat elengedik az akadémiára, megadják nekik a fejlődés, az előrelépés lehetőségét. Így ha az ifjú focisták tehetségesek és szorgalmasak is, illetve a rengeteg munka sem marad el, akkor nagy focista is válhat belőlük.

Az utánpótláscsapatok közül a Futball 7-ben szerepeltek érték el a legnagyobb sikert, akik a csoportküzdelmeket a 2. helyen zárták, a Csókán megrendezett hatos döntőt azonban megnyerték. Az úgynevezett kiskakasok csapatában több, ennél a korosztálynál fiatalabb játékos szerepelt, így a bajnokság végén megszerzett 3. hely is sikernek számít. A pionír korosztályban is több fiatalabb focista kapott helyet, aki megtanult az idősebbekkel küzdeni, az élmezőnyben végzett serdülőcsapatból pedig négy-öten a hamarosan kezdődő idényben beépülhetnek az első csapatba. Az óvodás-focisuliba negyven, 6-7 éves focipalánta jár, az óvoda- és az iskolakezdéstől pedig a 3-5 éveseket is szeretnék bekapcsolni. Velük a Testnevelési Egyetemet végzett szakember, Aleksandar Vlajković foglalkozik majd, a serdülőket és az óvodás-focisulit Budai Zoltán vezeti, a kiskakasok és a pionírok munkáját Berec Csaba, a Futball 7-ben szereplőkét pedig Kiss Norbert irányítja.

A községgel való együttműködésnek köszönhetően a klub középtávú bérleti szerződést írt alá a fő- és a mellékpályára.

— Bízunk benne, hogy a középtávú szerződésnek köszönhetően pályázni tudunk, az eszközökből pedig még jobban felszerelnénk a pályát, például locsolóberendezést is vennénk. Lépésről lépésre próbálunk haladni — mondta Tóth Tamás, az AFK Labdarúgóklub elnöke.

A Tisza Menti Liga 2017/2018-as idénye augusztus 19-én kezdődik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..