home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Helyenként már fociztak is a brazilok
Tóth Tibor
2014.07.05.
LXIX. évf. 27. szám
Helyenként már fociztak is a brazilok

Negyeddöntő: Brazília–Kolumbia 2:1 (1:0)

Negyeddöntő
Brazília–Kolumbia 2:1 (1:0)


Fortaleza, Estádio Castelao, 60 342 néző, vezette: Velasco Carballo (spanyol)

Góllövők: Thiago Silva a 7., David Luiz a 68., illetve J. Rodríguez (11-esből) a 80. percben.

Brazília: Júlio César – Maicon, T. Silva, D. Luiz, Marcelo – Paulinho (Hernanes), Fernandinho – Hulk (Ramires), Oscar, Neymar (Henrique)– Fred.

Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero – Guarín, C. Sánchez – Cuadrado (J. Quintero), J. Rodríguez, Ibarbo (A. Ramos) – T. Gutiérrez (Bacca).

A rengeteg szabálytalanságot hozó mérkőzésen a házigazdák más arcukat mutatták, mint az első négy mérkőzésen. Kolumbia ellen már helyenként fociztak is a brazilok, a vb eddigi legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtó kolumbiaiak pedig nem tudták megismételni a korábbi mérkőzéseken mutatott játékukat. Jobban kezdtek a hazaiak, és a 7. percben egy bal oldali szöglet után a labda Thiago Silvához került, aki combbal Ospina kapujába juttatta a játékszert. Az első játékrész brazil fölénnyel telt, a kolumbiaiak csupán néhány lövéssel jeleskedtek. A hazaiak a 68. perben megduplázták előnyüket, amikor David Luiz 25 méterről elvégzett szabadrúgása a bal felsőben kötött ki. Hét perccel később szépített Kolumbia: Baccát Júlio César elkaszálta, a megítélt büntetőt pedig a góllövőlistát vezető James Rodríguez váltotta góllá. A hátralévő időben nyomás alá került a brazil kapu, de az egyenlítés elmaradt. Pár perccel a vége előtt Neymar kapott egyet térddel a hátába, aminek következtében hordágyon vitték le a pályáról. Kérdés, tud-e játszani a németek elleni elődöntőben.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..